Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Bulut ile birlikte Hamit Özçelik İlk ve Ortaokulu’na giderek öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Öğretmenlere karanfil takdim eden Türkdoğan, “Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere edebiyata intikal etmiş tüm öğretmenlerimizin, şehit öğretmenlerimizin rahmet ve minnetle bu anlamlı günlerini kutluyoruz. Yine bugün geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve çocuklarımızın yetiştirilmesi hususunda büyük bir emek ve gayret sarf eden eğitim ordumuzun neferleri bütün öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

“AYNI SORUN BURADA DA VAR”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte dün yıkım kararı alınan ancak menfaat gruplarının açtığı davalar nedeniyle yenilenemeyen Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde açıklama yaptıklarını hatırlatan MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, 24 Kasım için özellikle Hamit Özçelik İlk ve Ortaokulu’nu seçtiklerini belirtti. Türkdoğan, aynı sorunun bu okulda da yaşandığını belirterek, “Alanya’mızdaki okullarımızın tamamına yakını hayırseverler tarafından yaptırıldı. Alanya bir devletimize yük olmadan okullarını, camilerini yaptırdıkları ve devletle milleti buluşturarak devletinin yükünü çektikleri önemli bir hayırsever şehridir” dedi.

MENFAAT GRUPLARINA KARŞI SAĞDUYU

“Bu okulumuzda da maalesef bir takım menfaat sağlamak isteyenler tarafından geçmiş döneme ait arsası, arazisi, hissesi olan vatandaşlarımıza devletimize, Milli Eğitim Bakanlığı’mıza karşı dava açtırmak suretiyle para almaya dönüp bir takım çalışmalar yapılmakta” şeklinde konuşan Türkdoğan, Alanya’da bütün vatandaşı bir kez daha sağduyulu olmaya davet etti.

“YİNE HAYIRSEVER ŞEHRİ OLARAK ANILALIM”

Türkdoğan, “Bu okullar hepimizin çocuklarının, geleceğimizin teminatının yetiştirileceği okullar. Bu okullar ile alakalı lütfen kimse bu işleri hukuk mecrasına taşımasın, dava açmasın. Netice itibariyle gelecekte herkesin çocuğu gelip bu okullarda okuyacak, eğitim görecek. Devletimizin asli vazifelerinden bir tanesi olan eğitim-öğretim hususunda özellikle vatandaşlarımızın taşın altına ellerini koymasını ve bu çıkar, menfaat gruplarına alet olmamalarını Alanya’mızın bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hayırseverlerin yaşadığı bir şehir olarak anılmasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.