Başkan Türkdoğan’ın paylaştığı mesaj şu şekilde:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ilk adımıyla başlayan milli mücadelenin 102.yılında Korona Virüs (Covid19) nedeni ile burukta olsa yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisinde bulunuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Türk Milletinin kurtuluşu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919`da Samsun’da başlattığı hareketle, Büyük Türk milletinin umutları canlanmış ve sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihi boyunca özgür ve bağımsız yaşamış bir milletin binlerce şehit verilerek, büyük bedeller ödenerek zaferle çıktığı Kurtuluş Savaşında, çok zor koşullar ve imkânsızlıklara rağmen neleri başarabileceğini tüm dünyaya ilan etmiş, büyük zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Türk gençliğine emanet ederek onlara olan güvenini, inancını ve sevgisini göstermiştir. Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkacak, aziz vatanımızı ve cumhuriyetimizi koruyup kollayarak üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirecektir.

Yarınımızın teminatı Türk gençleri, milli ve manevi değerlere bağlı, yüksek idealleri olan, araştıran, sorgulayan, üreten, beceri kabiliyeti ve sorumluluk duygusu yüksek, donanımlı bireyler olarak ülkemizi geleceğe emin adımlarla, güvenle taşıyacak, milli birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyecektir. Aziz Türk milletimizin milli mücadelede sergilediği azim, inanç ve kararlılığın her zaman örnek alınması ülkemizin başarıya ulaşmasında, büyük ve güçlü olmasında en büyük etken olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk gençliğinin ve tüm vatandaşlarımızın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nı kutluyor, saygılar sunuyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”