Bugün bir dizi temaslarda bulunmak için Ankara’ya giden Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelerek istişarede bulundular. Yapılan ikili görüşmede Alanya’nın önemli sorunlarından turizm ve tarım masaya yatırılırken, halcilerin en büyük sorunu haline gelen ve ihalesi iptal edilen Alanya Toptancı Hal Kompleksi Projesi üzerinde konuşuldu.

YENİ AVOKADO ALANLARI

Ayrıca orman vasfını yitirmiş arazilerin vatandaşa tahsis edilerek Alanya’da yeni avokado alanlarının açılması yönünde fikir alışverişinde bulunuldu. Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Mehmet Şahin, yapılan toplantının ardından paylaştıkları fotoğrafla Alanya kamuoyuna birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

ALANYA'NIN TAPU SORUNU GÜNDEME GELDİ

Öte yandan aylardır devam eden Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle Türkiye'ye akın eden Rus ve Ukrayna uyruklu vatandaşların Alanya'dan satın almış oldukları mülklerle ülkeye döviz kazandırdıklarına dikkat çeken ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, " Rus ve Ukrayna uyruklu vatandaşların gerek vatandaşlık gerekse yatırım amaçlı olarak aldıkları gayrimenkullerinin, Alanya Tapu Müdürlüğü'nde bitmek bilmeyen işlemleri üzerine aldığımız şikayetleri de sayın bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ilettik. Sayın Bakanımız ise konu üzerinde hassasiyet göstereceğini belirterek, tapuda yaşanan sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını dile getirdi" dedi. 

“BİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN”

Sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili paylaşım yapan Başkan Şahin, “Bize her zaman bir telefon kadar yakın olan Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ’nu ziyaret ettik. Çok önem verdiği Alanya’mıza ilişkin konularda kendisi ile istişare ettik. Oldukça yoğun iş temposuna rağmen çok değerli zamanını bizlere ayıran Sayın Bakanımıza her zamanki misafirperverliği nedeniyle teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz” ifadelerini kullandı.