HABER - Yüksel SOYLU

“Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ÖSYM’ye yaptırılan başkanlığımız personelinin katılacağı MBSTS sınav müracaatları 18-24 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav ise 04 Nisan 2020 Cumartesi günü yapılacak, sonuçları ise 30 Nisan 2020 tarihinde açıklanacaktır.

Geçen yıl devlet memurlarının, meslektaşlarımızın almış olduğu zam oranı belli ve apaçık iken sınav ücretlerine OSYM tarafından çok yüksek bir oranda zam yapılmıştı. Önce ülkemiz sonra ilkemiz ve üyelerimiz diyen yıllardır sağa sola çamur atmadan, idareci ve yandaşlardan destek almadan, sendikacılığı asla kaygan bir zemine çekmeden, çamurlaştırmadan, dedikodu ve iftiralara sığınmadan bilgili, donanımlı omurgalı sendikacılığı kendisine düstur edinen Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak sınavı yapacak olan ÖSYM’yi sorumluluk hissederek şimdiden uyarıyor ve hatırlatıyoruz. Memurlar ve meslektaşlarımız 2020 yılı ocak ayında 5.49 zam almıştır. Sınav ücretlerinin aynı kalmasını, şayet zam yapılacaksa memurların almış olduğu zam oranında (5.49) zam yapılmasını istiyoruz. OSYM yetkililerinin ellerini vicdanlarının üstüne koyarak şayet zam yapılacaksa 5.49 zam yapılmasını, vicdanların sızlatılmamasını, meslektaşlarımızın cüzdanının boşaltılmamasını, cüzdanlarının içerisinde ki alın teri karşılığı paralarına göz dikilmemesini, ayrıca sınav sorularının mezuniyet durumuna göre hazırlanmasını istiyoruz.

Yine Başkanlığımız tarafından yapılan hac ve umre mülakatlarının kaldırılmasını, meslektaşlarımızın hizmet yılına göre hacca, umreye görevli olarak gönderilmesini istiyoruz. Meslektaşlarımızın seve seve zaman ve mekân mefhumu gözetmeden hizmet ettiği kurumuna küstürülmemesini istiyoruz.

Zaten hac ve umre görevli seçimi sınavlarında genel olarak komisyonlar tarafından meslektaşlarımız mağdur edilmekte, hakları, hak ettikleri puanlar sözlü sınavlarda verilmemektedir. Peki böyle hak gaspı olacaksa MBSTS sınavının ne anlamı kaldı.

MBSTS sınav puanları mülakatlarda dikkate alınmayacaksa neden MBSTS sınavı yapılıyor. Sadece mülakat puanı geçerli ise MBSTS sınavı yapılmasın. Zira meslektaşlarımız maddi ve manevi olarak mağdur olmaktadır.

Biz Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak dün, bugün ve yarın hak ve hakikat çizgimizden ayrılmadan, ödün vermeden gür, özgür ve güçlü bir sesle meslektaşlarımızın haklarını savunmaya, onların gür sesi olmaya devam edeceğiz.

Asla yolumuzdan ve çizgimizden geri adım atmayacağız ve tabi ki geri dönmeyeceğiz.

Onurlu ve şerefli meslektaşlarımıza sonuna kadar onurluca hizmet etmeye devam.”