HABER - Yüksel SOYLU 

Alanya Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar arıcılık kursuna bu yıl toplam 88 kişinin başvuru yaptığını ve 73 kişinin sertifika almaya hak kazandığını ifade eden ayrıca kursiyerlere arıcılık konusunda uzman olan teknik personelin eğitim verdiğini anlatan Rüzgar, arıcılık kursunun hafta içi her gün saat 18.00 ile 22.00 saatleri arasında yapıldığını ifade etti. Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle düzenlenen ve yoğun ilgi gören arıcılık kursu aralıksız olarak 7 yıldır devam ediyor ve yılda sadece bir kere yapılıyor.

 KOVAN YENİLİĞİ ÜRETİMİ ARTIRDI

Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Arıcılık Teknikeri Kemal Öztürk, eski tip kovanlar yerini çok pratik ve modern kovanlar aldığını ifade etti. Öztürk "Türkiye’de farklı iklim bölgelerinin olması ve bitki örtüsünün çok çeşitliliği arıcılık için uygun bir ortam oluşturuyor. Bu sebeple Ülkemizde son yıllarda arıcılıkta ve bal üretiminde büyük ölçüde önemli artışlar olmuştur. Bunun nedeni; eski tip kovanlar yerine, son derece hijyen ve modern tip kovanlarda üretim yapılmasıdır. Ülkemizde Arıcılık en çok Ege ve Karadeniz Bölgesi’nde yapılmaktadır. Muğla, Ordu, Antalya illeri arıcılık konusunda önemli bir yere sahiptir.'" şeklinde konuştu.

Öte yandan Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Arı Yetiştiricileri ile düzenlenen arıcılık kursunda Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Rıza Azak arıcılıkla ilgili bilgiler verdi ve kurs boyunca Arıcılık kursuna katılan kursiyerlerin daha dikkatli ders dinlemelerini sağlamak açısından gözetmenlik yaptı.

BAŞARILI KURSİYERLER SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI

Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Turan arıcılık kursları sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verdikleri belirterek "Arıcılığın teknik bilgi ve beceri gerektiren bir meslek. Bu iş bilinçli yapılırsa hem kendinize hem de ülkemize katkı sağlamış olursunuz" dedi.

Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Turan sözlerine şu şekilde devam etti;  “İlçemiz arıcıların kışlık başkenti olarak önemli bir konuma sahip. İlçemizde arıcılık mesleğine her yıl ilgi artarak devam etmekte. Arıcılık kursunda siz kursiyerlerimize Tarım ve Orman Bakanlığımızın kovan başına verdiği destekler, arı yetiştiriciliği, arı ırkları, arı ailesi, bal ve hasadı, arı hastalıkları ile gezginci arıcılık konularında ayrıntılı olarak bilgiler ve eğitim verdiler. Ayrıca teorik, görsel sunumlu ve arılıkta pratik uygulamalı eğitimlerle kursumuz öğrencilerine ders olarak gösterildi. Arıcılık kursumuz sonunda başarılı olan kursiyerlerimize sertifika verildi.’’ dedi.

BAYAN KURSİYELER HÜNERLERİNİ GÖSTERDİLER

Kursta ders gören bayanlar kendi aralarında yaptıkları yiyecekler ile kurs sonunda görev yapan öğrenci ve öğretmenlerine ziyafet çektiler. Arıcılık kursuna büyük ilgi gösteren bayan katılımcılar ise kurs sonunda öğretmen,idareci öğrenci arkadaşlarına  evlerin de yaptıkları çeşitli börek, pasta, kek, kurabiye, kısır ve çeşitli ürünleri kurs salonunda ikram ettiler. Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde görevli Rıza Azak, kurs hocası Kemal Öztürk ve ders gören öğrenciler ise bu ziyafeti sunan bayan arkadaşlara çok teşekkür ettiler.

Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde görevli Rıza Azak; “Umarım bu kursta sahip olduğunuz bilgiler size ileride arıcılık mesleğiyle uğraşmaya karar verirseniz hem ailenize hemde ülke bütçesine katkı sağlamanıza yardımcı olur. ’ dedi.