www.gazetealanya.com haber sitesi 15 Ocak 2022 tarihinde Alanya Belediye Meclisi ve Encümen üyesi, Alanya Kent Estetik Kurul Başkanı Nuri Tokuş, ‘’Nuri Tokuş, imarsız yere altı katlı bina dikti’’ şeklindeki haber yayınladı. Haberden sonra haberin muhatabı olan Gazete Alanya hariç birçok basın kuruluşuna el altından gönderilen açıklamada, haberin yalan olduğu vurgulandı.

İLETİŞİM KOPUKLUGU YAŞANMIŞ

Söz konusu haber yayına verilmeden 3.5 saat önce Nuri Tokuş'a WhatsApp üzerinden yöneltilen soruda "22 Nolu düzenleme bölgede Tokuş İnşaat gayrimenkul ile Güzel İnvest ortaklaşa 3751 m2'ik arsa üzerine bu bölgede ‘Momentum’ ismiyle altı katlı 2 bloktan oluşan bir site inşa ettiniz. Burasıyla ilgili haber yapıyoruz, haberde isminiz geçtiği için sizin söz hakkınız bulunmaktadır. Bu konuda açıklamanız nedir, konuyla ilgili lütfen bir açıklamanızı bekliyorum" diyerek açıklama istendi. Nuri Tokuş’un avukatları ise haberin kamuoyuna yanlış aktarılması sebebiyle iletişim kopukluğundan kaynaklanan bir sorundan meydana geldiğini belirtti.

KAMU YARARINA GAZETECİLİK YAPIYORUZ

Alanya Belediye Meclisi’nin 3 Mart 2020’de gerçekleşen oturumunda kurulması yönünde alınan kararda Kent Estetik Kurulu, ilk toplantısı içeriğini Nuri Tokuş’a hatırlatıyoruz. www.gazetealanya.com internet haber sitesi kamu yararına gazetecilik yapmaktadır. Biz kimsenin ticaretine karışmamakla birlikte, şahıs ve kurumlarla düşmanlığımız olmaz, olamaz. Meclis, encümen üyesi ve Kent Estetik Kurulu başkanı olarak kamu haklarını savunmanın Nuri Tokuş’un asli görevi olduğunu da biliyoruz.

İŞTE NURİ TOKUŞ’UN AÇIKLAMASI

İşadamı, Alanya Kent Estetik Kurul Başkanı Nuri Tokuş’un avukatı İsmail Gökalp aracılığıyla yolladığı tekzip metni şeklindeki açıklaması şu şekilde:

“Gazete Alanya isimli WEB Sitesi Haber Sayfamızda 15 Ocak 2022 Tarihli yayınımızda ‘KENT ESTETİK KURULU BAŞKANI NURİ TOKUŞ ALANYA’DA İMARSIZ YERE ALTI KATLI BİNA DİKTİ’ BAŞLIĞI İLE VERMİŞ OLDUĞUMUZ HABERDE Sayın Nuri Tokuş hakkında gerçeğe aykırı bir şekilde İMARSIZ YERE 2 BLOKTAN OLUŞAN ALTI KATLI BİNA DİKTİ, RUHSAT, TEMEL VİZESİ İMAR DURUMU, PARSELASYON VE İNŞAAT YAPMANIN TAMAMEN YASAK OLDUĞU ALANYA FIĞLA MAHALLESİNDE ŞEHRİN GÖBEĞİ SAYILACAK BİR NOKTADA MOMENTUM İSMİYLE ALTI KATLI 2 BLOKTAN OLUŞAN BİR SİTE İNŞA ETTİ’ haberimizde belirtmiş olduğumuz Momentum isimli projede öncelikle Sayın Nuri Tokuş’un bir ortaklığının bulunmadığını, Söz konusu inşaatın ruhsatının temel vizesinin bulunduğunu ve kat irtifakı kurularak bağımsız bölüm tapularının oluşturulduğunu, Sayın Nuri Tokuş’un sahibi olduğu Emlak Pazarlama firmasının bu projede yer alan taşınmazları pazarlamak ve satmaktan başka bir dahli olmadığını, KENT ESTETİK KURULU BAŞKANI VE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ Sayın Nuri Tokuş hakkında belirtmiş olduğumuz tespitlerin ve unsurların gerçeği yansıtmadığını Kamuoyuna Saygıyla duyururuz”