Uzun süredir Alanya’da avukatlık yapan Avukat Berkin Civelek sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında hükümeti eleştirdi. Civelek, gün geçtikçe artan hukuk fakültelerinde mesleğe yapılan itibarsızlaştırma politikalarının devam ettiğini savundu.

Civelek'in paylaşımı şu şekilde oldu;

“Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi kuruldu. Boğaziçili öğrencilere yönelik yapılan haksızlıkların karşısında; Hem Anayasa’yı tanımayacaksın, hem yeni Anayasaya ihtiyaç var diyeceksin. Bu ülkenin yeteri kadar Hukuk Fakültesi var. Ancak fakülte yıllarında akademik kadrolarca öğretilen “hukukun üstünlüğü” ,”kanunsuz suç ve ceza olmaz” ,”adil yargılanma hakkı”, “masumiyet karinesi” gibi birçok evrensel hukuk normlarının uygulandığı Adliye koridorlarına ihtiyacımız var.

Yargıçların ve savcıların özlük hakları ile ilgili endişe duymaksızın karar verebildiği “yargı bağımsızlığı” ilkesinin hâkim olduğu adalet sistemine ihtiyacımız var. Savunmaya ve bağımsız yargıya yönelik yapılan müdahalelerin perde arkasında yeni Hukuk Fakültelerinin kurulması da; kadrocu zihniyetin tezahürüdür. Avukatlara ve Avukatlık mesleğinin gidişatına yönelik “çoklu baro” gibi ötekileştirici söylemlerin bir katkı sağlamadığı ortadadır. Gün geçtikçe artan hukuk fakülteleri de mesleğe yapılan itibarsızlaştırma politikalarının devamıdır”