Başkan Sirkeli, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ADD Alanya Şubesi olarak Atatürk’e Koşalım Atatürk’le Koşalım sloganı ile bu yıl 21. sini düzenlediğimiz Türkiye’nin Atatürk adıyla düzenlenen tek uzun yol koşusunun olan Alanya Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratona bu yıl 525 Sporcu katılmıştır. Bugüne kadar en yüksek Yarı Maraton katılımı bu yıl gerçekleşmiştir. Türkiye’nin her yerinden birçok spor kulüplerinden gelerek yarışmaya katılan sporcular Atatürk’e koşmuştur. Gelecek yıl ve sonrasında binlerce insanın Atatürk’e koşması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Alanya’da yaşayan, Alanya dışından gelerek Atatürk’e koşan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu yıl 10 - 18 Yaş arası sporcularımız Pandemi nedeniyle 21 Mart 2021 de kaymakamlık tarafından izin verilmediği için koşamadılar. Ancak 10-18 yaş grubu sporcuların koşusu Kaymakamlığın kararı ile 19 Mayıs 2021 tarihine ertelendi. Kayıtları 26 Mart 2021 Cuma günü güncellenerek tekrar açılacaktır.

KATEGORİLER

2 KM HALK KOŞUSU

10 – 12 Yaş Kadın – Erkek

13 – 14 Yaş Kadın – Erkek

5 KM HALK KOŞUSU

15 - 18 Yaş Kadın Erkek Olup Birincilere Bisiklet İkincilere 100 TL Üçüncülere Tişort Ödülü verilecektir.

2 Km için START anıt önünde verilecek olup Jandarma kavşağından dönülecek anıt önünde FINISH noktasına gelinecek. 5 Km için START anıt önünde olup milli egemenlik stadından dönülerek tekrar anıt önüne FINISH noktasına gelinecek. Koşuyu bitiren sporcularımıza Atatürk tişörtü ve Atatürk sticker’ı verilecektir. 19 Mayıs’ta Alanya’da yaşayan tüm gençlerimizi ATATÜRK’E KOŞMAYA davet ediyoruz

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü. Atletizm Federasyonu temsilciliği, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Alanya Belediyesi Spor Müdürlüğü çalışanlarına, Ayrıca Sponsor olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Muhittin Böcek’e, Alanya Belediye Başkanımız Sn. Adem Murat Yücel’e, ALTİD’e ve Sn. Burhan Sili’ye, ALTSO’ya Sn. Mehmet Şahin’e, Muratpaşa Belediyesi Sn. Ümit Uysal’a Racetiming çip sistemlerine, Altınkepçe Aşçılar Derneğine ve sponsor olarak derneğimize gönülden katkıda bulunanlara sonsuz teşekkür ederiz”