Haber: Gazete Alanya

Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde  düzenlenen anma programına Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  Alanya Jandarma  Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba,  Alanya Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı,  siyasiler,  oda ve dernek  başkanları ile vatandaşlar katıldı.  Çelenk sunumuyla başlayan program 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak istiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü. 

Atatürk'ü anmak için genç yaşlı demekden herkes gelirken, küçük bir Atatürk sevdalısı da onu anmaya gelerek anıtına bir çiçek bıraktı. Bıraktığı çiçekteki not herkesi duygulandırdı ve mutlu etti.

Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) devam eden programda önce protokol tarafından Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı sergi ziyaret edildi. Daha sonra anma programına geçildi. Buradaki program saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Programda konuşan Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Karataş,"Atatürk'ün aramızdan ayrılışı Türk milletini derinden sarmıştır.  Atatürk büyük bir komutandı. Atatürk yapılması çok devrimler gerçekleştirmiş, cumhuriyeti kurmuş,  ülkesinr çağ atlatmıştır.  10 Kasım'lar Atatürk'ün düşüncelerinin daha iyi anlaşılıp fikirlerinin tatbik edileceği günler olmalı"dedi. 

'Hedefinizi büyük tutun'

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan aynı okulun tarih öğretmeni Derya Karagülle "Atatürk savaşlardaki başarılarıyla büyük bir komutan yönetimiyle büyük bir devlet adamı.  Mustafa Kemal olmak zordur.  Mustafa Kemal demek zoru başarmak demek.  Atatürk'e vereceğiniz en büyük şey çağdaşlık yolunda ilerlemek demek. Ufkunuzu geniş hedefinizi büyük tutun" diye konuştu. Ardından Türkler Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri çeşitli şarkılar seslendirdi. Aynı lisenin bir öğrencisi tarafından yapılan konuşma sonrasında oratoryo sunuldu.