Parti binasında açıklamalarda bulunan Coşkun Karadağ, son günlerde korona virüs aşısının Alanya ve Türkiye gündemini meşgul ettiğini söyledi. Yetkililerden aşılama ile ilgili net bir açıklama yapılmadığını dile getiren Karadağ, “Alanya’daki halk aşı konusundaki programı bekliyor. SinoVac aşısının ülkemize geldiği söylendi. Cumhurbaşkanımız da aşılamanın başlayacağını söyledi ama net bir açıklama yok. SinoVac aşısını yapan Brezilya’da üçüncü faz denemelerinde yüzde 50 netice alınmış. Bu doğru ise yetkililerden bu konuda çok daha açıklayıcı bir izah gerekir” dedi.

“YAĞIŞ GÖRÜLMEMESİNİN SEBEPLERİ ARAŞTIRILMALI”

Alanya’da yeterince yağış görülmemesinin sebeplerinin araştırılması gerektiğini vurgulayan Karadağ, “Bu bizlerin, yöneticilerin ve hükümetin görevi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın başlattığı Yeşil Mutabakat tam da bunun üzerine oturmuş. Bu konuda başarı sağlanırsa hem ülkemiz hem de dünya açısından çok önem arz edecek. Yeşil Mutabakat tüm ülkelerin yeşile, yağmur yağışı ile iklim değişikliklerine karşı ortak bir mutabakat halinde olması ve sıfır karbon salınımını kapsıyor. Ormanlarımızı kesmeyeceksek, maden arayacağız diye talan etmeyeceksek ve yer üstü kaynaklarımızı doğru depolayarak tarıma ve kullanıma doğru açıldığı zaman bu işi başarmış olacağız” diye konuştu. 

TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI YARIN ALANYA’YA GELİYOR

Yarın Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel’in Alanya’ya geleceğini söyleyen Karadağ, “Özel’in geliş amacı özellikle kırsalda tarım konularında neler yapabiliriz? Nelere ihtiyaç olduğunun tespitini yaparak halka fidan, sulama, hayvancılık ve kooperatifçilik konusunda kırsaldaki insanların taleplerini dinleyerek onların bu taleplerine çözüm odaklı bir çalışma söz konusu olacak. Alanya’da doğu, batı ve merkez çalışmalarımız olacak.