Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’nın Tosmur Mahallesi’nde bulunan Aşevi, yılın 365 günü ihtiyaç sahipleri için kazanları kaynatıyor. Alanya Aşevi’nde, ihtiyaç sahipleri için mesai gece 02.00’de başlıyor. Gıda Mühendisinin kontrolünde tamamen temiz ve hijyenik bir ortamda üç çeşit sıcak yemek için hazırlıklar başlıyor. Büyük bir özenle yapılan hazırlığın ardından kazanlar kaynatılmaya başlıyor. Sabaha kadar üç çeşit yemek hazır hale getiriliyor. Sabah ise, yemekler steril bir şekilde kaplara doldurulup araçlara yükleniyor, ihtiyaç sahiplerin evlerinde teslim ediliyor.

502 KİŞİYE SICAK YEMEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Aşevi’nde hazırlanan yemekler, başta ihtiyaç sahibi yaşlılar, hastalar olmak üzere, imkanı olmayan vatandaşlara veriliyor. Aşevi ekipleri her gün Alanya’nın değişik noktalarında toplam 502 vatandaşa yemek ikramı gerçekleştiriliyor.

5 YILDIZLI HİZMET

Düzenli olarak evlerine sıcak yemek gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlar hizmetten memnun. Her gün iki öğün ve üç çeşit sıcak yemek alan 70 yaşındaki Ahmet Peközsoy, “Yemekler çok lezzetli, Ben hasta bir insanım yalnız yaşıyorum, her yere gidemiyorum. Büyükşehir’in bu hizmeti çok güzel. Emeği geçenlere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” dedi.