Bu yıl 18- 19 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan YKS sınavına girecek öğrencileri sınav kaygısı ve stresi bastı. Sınav 18 Haziran Cumartesi saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek. AYT sınavı, 19 Haziran 2022 Pazar saat 10.15'te başlayıp 180 dakika sürenin ardından sona erecek.

DAHA ÖNCE ALTSO DÜZENLEMİŞTİ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in önderliğinde Alanya'da YKS sınavına girecek tüm öğrencilere yönelik "içimizdeki gücü keşfetmek ve sınav kaygısını yenmek konulu" seminer organize edilmişti. ALTSO konferans salonunda 18 Mart 2022’de başlayan ve 7 Nisan 2022 tarihine kadar devam eden Demirtaş’tan Okurcalara kadar devlet ve özel okullarında sınava hazırlanan tüm öğrencilerine servis hizmetide vererek ünlü eğitmen Hüseyin Merviş'in sunumları ile "içimizdeki gücü keşfetmek ve sınav kaygısını yenmek" konulu eğitim semineri, Alanya’da ki YKS sınavına katılacak öğrenciler arasında büyük bir takdir ve memnuniyetle karşılanmıştı.

ŞAHİN’IN ARDINDAN SIRA BAŞKAN YÜCEL’DE

Alanya Belediye Başkanı Yücel, ALTSO'nun daha önce düzenlemiş olduğu eğitim seminerleri yolunu izleme kararı aldı. Başkan Yücel, "Sınav Kaygısıyla Baş Etme Yolları" adı altında YKS sınavına girecek öğrencilere bir aktivite içine girerek, Alanya Milli Eğitim bünyesinde bulunan bütün okul müdürlerine yolladığı mesajda "Değerli Müdürlerimiz; 2022 YKS sınavına girecek öğrencilerimize yönelik Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce düzenlenen "Sınav Kaygısıyla Baş Etme Yolları Semineri" nin öğrencilerimize duyurulması ve katılımın sağlanması" ricamızdır denildi.