ÖZEL HABER-Muammer SOYLU

Hastanede ameliyat olmak için günler öncesinden randevu alan Vesile Şirin (51) adlı vatandaş, bugün ameliyat olmak için sabah saat 10.30’da eşi Ömer Şirin ile birlikte hastaneye gitti. Sedyeye alınarak soğutma odasına götürülen Vesile Şirin, ameliyat olacağı saati beklemeye başladı. Aradan saatler geçmesine rağmen Vesile Şirin’le ilgilenen olmayınca saat 15.00 sıralarında eşi Ömer Şirin, hastane yetkililerine durumu anlattı ancak şok edici bir yanıtla karşılaştı. Hastane yetkilileri, Vesile Şirin’in bugün ameliyata alınmayacağını, ilgili doktorun ameliyattan haberi olmadığını ve hastane dışında olduğunu aktardılar.

Aldığı bu yanıt karşısında şok olan Ömer Şirin, ne yapacağını şaşırırken, olaya büyük tepki gösterdi. Eşinin ameliyata alınmak üzere soğutma odasına götürüldüğünü ancak burada unutulduğunu ifade eden Ömer Şirin, “Başındaki yağ bezesiyle ilgili küçük bir operasyon geçirmesi gereken eşim, saatlerce soğutma odasında bekletilerek adeta işkenceye maruz kaldı. Madem böyle bir ameliyattan doktorun haberi yok, eşimi neden ameliyata hazırladılar anlamak mümkün değil. Hakkımızı aramaya çalışırken bir de jandarmaya ifade vermek zorunda kaldım. Konuyu hastane Başhekimi Hüseyin Lakadamyalı’ya da ilettim. Kendisi sorumlular hakkında gerekeni yapacağını söyledi” şeklinde konuştu.

"BÖYLE BİR OLAY YAŞANMADI"

Öte yandan konuyla ilgili araştırma yapan Gazete Alanya Haber Merkezi yetkilileriyle görüşen hastanenin basından sorumlu görevlisinin, “Böyle bir olay yaşanmadı” diyerek konuyu örtbas etmek istemesi de dikkat çekerken, Başhekim Hüseyin Lakadamyalı’nın bu olayla ilgili nasıl bir yaptırım uygulayacağı da merak konusu oldu.