Haber - Burak ÖZTUNÇ

Tarihi kervansaray ve pek çok yönü ile dikkat çeken ayrıca doğasıyla da yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Alarahan’da tuvalet rezaleti yaşanıyor. Alanya’nın sevilen isimlerinden Gülay Yeğenoğlu, bu rezaleti görüntüleyerek sosyal medya hesabından serzenişte bulundu.

Yeğenoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Burası ALARAHAN

Yüzyıllar önce İpek Yolu kervanlarına ev sahipligi yapan bu hanı, geçtiğimiz günlerde gidip görme gezme fırsatı buldum. Ne acı ki burada tam bir tarih katliamı yaşanıyor. Binlerce turistin ziyaret ettiği bu tarihî han; hala dün gibi dimdik hayatta, yüz yıllara meydan okur gibi. Ancak ne acı ki o da bakımsızlıktan kaderine terk edilmiş, üstelik asla o tarih, doğanın hak etmeyeceği şekilde. Afganlı bir işletmecinin elinde düşünün tam hanın önüne bir gecekondudan bozma daha beter bir inşaatla umumi tuvalet WC yapılmış durum içler acısı. Alt geçit yapılmış merdivenle WC’ye iniliyor zaten tuvaletlerin durumu berbat aynı merdivenle Alarahan'ın girişine çıkılıyor resim çekmem engellese de çekip ilgililere duyurmak istedim.

Tarih bir umumi tuvaletin kurbanı olacak kadar sahipsiz olmamalı. Üstelik yüz yıllara meydan okuyan hanın önüne o pis bakımsız kokar WC’ye kim izin verdi, kontrol yok. Hani bir deyim vardır ya babasının çiftliği gibi devesi eşeği sıpası b.ku püsürüğü ile turistik restoranı ile turizme (!) hizmet ettiğini sanan bu şahıslara kim DUR!!! diyecek????”