HABER - Gazete ALANYA

Temeli 9 Aralık 2017 tarihinde atılan Alanya Belediyesi’nin yeni akıllı hizmet binası çalışmaları rötar yapınca, iddiaya göre Başkan Yücel’in şuan ki makam odasının kendisine yetmediği gerekçesiyle özel makam odası arayışına girdi.

BÜYÜK MEBLAĞ KARŞILIĞI KİRALANDI İDDİASI

Başkan Yücel’in makam odasını Alanya Vergi Dairesi yanındaki Hüseyin Erkek’in sahip olduğu, Oğuzhan İnşaat merkezi ofisinin eski yeri olan Kemali Soydanlar’ın konağına taşıyacağı iddia edildi. Başkan Adem Murat Yücel geçen hafta Konak sorumlusuyla bir araya gelerek konağı büyük meblağ karşılığı uzun süreliğine kiraladığı iddiaları ise kafaları karıştırdı.  

Öte yandan Alanya Belediyesi'nin kentin kültürel mirası olan geleneksel Alanya evlerinin gelecek nesillere aktarılabilmesi için 2006 yılında başlattığı çalışmaları meyvesini verdi. Belediye uzun süreli tahsis ederek restore ettirdiği tarihi evler, kültürel ve çok amaçlı kullanılıyor.

BELEDİYENİN 5 ESKİ EVİ VAR

Birincisi, Tarihi Alanya Kalesi'nin bitki ve endemik hayvan örneklerinin sergi amaçlı toplandığı herbaryum olarak kullanılıyor. İkincisi, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Alanya Kalesi Alan Başkanlığı Merkez Ofisi olarak kullanılıyor. Üçüncüsü, yine Alanya Kalesi, Bedesten mevkiindeki Kayhanlar Evi ise 'Alanya Kalesi Geleneksel El Sanatları Merkezi' olarak Alanya'daki ipekböcekçiliğinin her aşamasını gösterecek şekilde dekore edildi ve ziyarete açıldı. Dördüncüsü, 1231 yılında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan tarihi Süleymaniye Camiinin hemen yanında, Alanya Kalesi'nde Ömürlü-Kemal Atlı Kültür Evi de Alanya Evleri'nin geleneksel yapısını gösterecek şekilde 2011 yılında ziyarete açılmıştı.

TAMER TELLİ’YE KONAK TAHSİS ETTİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel uzun süredir yanından ayırmadığı, belediyecilik ve özel işleriyle bire bir ilgilenen danışmanı Baki Tamer Telli’yi Başkan Yardımcısı olarak atamıştı. Adem Başkan zaman zaman özel görüşmelerini ise şehir merkezinde 25 metrelik yol üzerinde yer alan Hasanağalar Konağında yapmasıyla dikkat çekiyordu. Şekerhane Mahallesi Şevket Tokuş Caddesi üzerinde bulunan, büyüklük ve yükseklik açısından geleneksel Alanya Evleri’nin en görkemlilerinden biri olan Hasanağalar Konağı, Hasan Alaydın tarafından 1926 yılında inşa ettirilerek içinde 1989 yılına kadar ikamet edilmiş ve evin malikleri tarafından belediyeye 30 yıllığına tahsis edilmişti. Eski danışman şuan Başkan Yardımcısı olan Baki Tamer Telli, Hasanağalar Konağında Belediye işleriyle ilgili olarak harıl harıl çalışıyor.

YAKINDA RESTORASYON BAŞLAYACAK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kentin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılabilmesi için başlattığı ‘tarih ayağa kaldırılıyor’ projeleri kapsamında Kadıpaşa, Bostancıpınarı Alanya Lisesi karşısındaki Nimet Saçlı’ya ait eski Alanya evini uzun süreliğine kiralayıp Belediye bünyesine dahil etti. Bu tarihi binanın restore edilmesinin ardından tarih tutkunları için Alanya’nın önemli tanıtım argümanları arasına girmesi beklenirken, hemen yanı başında bulunan Dizdaroğlu Vakfı ise Alanya’nın eski tarihi evlerini tanıtmanın başka bir güzelliğini katmış olacak.