Alanya’nın yakından tanıdığı iş insanı Bahri Şanlı’nın şanssızlıklar bir türlü yakasını bırakmıyor. Alanya'nın Payallar Mahallesi’nde, 2016 yılında yapımına başlanan Azur Resort & Spa turizm kompleksi 230 odası kaçak olması nedeniyle Alanya Belediyesi Fen İşleri ile Yapı denetim kontrol müdürlüğüne tarafından mühürlenmiş ve kaçak olduğu tespit edilen bölümlere ise yıkılma kararı verilmişti. Ardından Şanlı’ya ait, Manavgat’ın Örenşehir mevkiinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı Throne Nilbahir Resort & Spa Otel, özel bir banka ile piyasadaki bazı esnaflara olan borçları nedeni ile icradan satışa çıkartılmıştı.

SAYAR KARDEŞLER DAVACI OLDU

Turizmci Mehmet ve Atilla Sayar kardeşler 2018 yılında Bahri Şanlı’ya ait Throne Nilbahir Resort & Spa otelini 5 yıllığına kiraladı. Kira sözleşmelerinin bitim tarihi 2023 yılı olmasına rağmen Şanlı, 2019 yılı Eylül ayında oteli başka bir kişiye kiraya vermek maksadıyla iki kişi ile otele geldi. Otel işletmecileri olan Atilla Sayar ile kardeşi Mehmet Sayar, otelin 2023 yılı sonuna kadar kendilerinde olduğunu söyledi ve Şanlı ile yanlarındaki kişileri otele almadılar.

“DERHAL BOŞALTIN”

Şanlı,  Sayar kardeşlere oteli derhal boşatmalarını söyleyerek, “Burada benim sözüm geçer. Beni daha tanımıyorsunuz. Yapacaklarım hakkında fikriniz yok” şeklinde tehditler savurdu. Olaydan sonra Mehmet Sayar ise Jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Turizmci Bahri Şanlı kendisinden şikayetçi olunması karşısında deliye dönerek ertesi gün tekrar otele geldi ve “Beni nasıl şikayet edersiniz. Burayı boşaltacaksınız, değilse ikinizin de sonu olur” gibi hakaret ve tehdit içerikli sözler sarf etti. 

ŞANLI KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Bir dönem kapatılan Refah Partisi’nin saflarında Alanya’da aktif rol oynayan, iş insanı 62 yaşındaki Bahri Şanlı’ya Manavgat 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2020/239 Esas, 2020/280 sayılı kararı ile açılan ve Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen tehdit ederek gözdağı vermek, işyerinde veya eklentilerinde yağmaya teşebbüs suçlarından açılan dava sonuçlandı.

10 YIL HAPİS İSTENMİŞTİ

Manavgat Örenşehir’de 5 yıldızlı Throne Nilbahir Resort & Spa Otel ve Alanya Payallar’da Al Bahir Deluxe Hotel sahibi Bahri Şanlı’ya Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi 2020/256 Esas, 2021/13 karar nolu dava dosyasında 3.5 yıl ceza çıktı. Nitelikli yağma suçundan TCK’nın 61. Maddesi dikkate alınarak suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği zaman ve yer, suç konusunun önem ve değeri, sanığın kastı, amaç ve saiki dikkate alınarak eylemine uyan TCK’nın 149/1- d maddesi gereğince 10 yıl hapis cezası ile cezalandırması istendi.

3 YIL 4 AY HAPİS ALDI

Bahri Şanlı için Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2020/256 Esas nolu dava dosyası 10 yıl hapis cezasının şartları gerçekleşmediğinden TCK’nın 43. Maddesinin uygulanmasına yer olmadığı karar verdi.  Sanığın işlemeyi kastettiği bu suçu elverişli hareketlerle doğrudan doğruya icraya başlayıp, elinde olmayan nedenlerle tamamlayamadığı değerlendirildi. Meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı dikkate alınarak TCK’nın 35/1 -2  maddesi gereğince verilen cezada takdiren  2/3 oranında indirim yapılarak 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

“ADALET YERİNİ BULDU”

Bahri Şanlı’nın yağmadan 3.5 yıl ceza aldığı, Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi 2020/256 Esas nolu dava dosyasında Turizmci Mehmet ve Atilla Sayar kardeşlerin avukatlığını üstlenen Avukat Ümit Varol, “Adalet yerini buldu’’ dedi. Sözlerine devam eden Varol, “Türkiye’de ceza işleyenler elbette yaptıklarının cezasını bir gün çekerler” ifadelerini kullandı.