HABER- Yüksel SOYLU

10 yıldır Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde yaşayan ve turizm sektöründe çalışan, amatör lisanslı sırıkla yüksek atlama sporcusu Selçuk Okur (35), çalışma sahası olmadığından çimlerin üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu sebepten ötürü çok kez sakatlanan Selçuk Okur, yetkililere seslenerek şunları ifade etti:

“Ben çocukluğumdan beri hayalim olan sırıkla yüksek atlama sporunu 10 yıldır Adana kulübü lisanslı olarak yapıyorum. Alanya’da 10 yıldır hem turizm sektöründe çalışıyorum hem de bu sporu icra ediyorum. İmkânsızlıklar yüzünden çimlerin üzerinde çalışmak zorunda kalıyorum. Alanya’da benden başka bu spor dalı ile uğraşan yok.

Daha yüksek derecede atlama çalışması yapamıyorum çünkü zeminde gerekli minderler ve atlama sırığı olmadığından dolayı kendi imkânlarım ile yaptığım ilkel denecek şekilde balkon demiri ile antrenman yapmaya çalışıyorum. Çoğu zaman sert zemine düştüğüm için günlerce acıdan duramıyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum, ne olur bir çalışma sahası yapalım. Bu sayede gençlerimizi de spora teşvik etmiş olurum” diyerek yetkililerden yardım talep etti. Alanya’da bir kulüp talebinde de bulunan Okur, “Sırıkla yüksek atlama sporcusu olarak yer alabileceğim bir spor kulübü olsaydı çok iyi olurdu” dedi.