Geçtiğimiz günlerde Alanya'nın Payallar Mahallesi’nde iş insanı Bahri Şanlı’ya ait, 2016 yılında yapımına başlanan Azur Resort & Spa turizm kompleksi 230 odası kaçak olması nedeniyle Alanya Belediyesi Fen İşleri ile Yapı denetim kontrol müdürlüğüne tarafından mühürlenmiş ve kaçak olduğu tespit edilen bölümlere ise yıkılma kararı verilmişti.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR

Alanya’nın tanınmış avukatlarından Hüsnü Kasap, bir dönem Refah Partisinin ilçe Başkanlığını da üstlenen İş insanı Bahri Şanlı’ya ait kaçak oteli yıkmayan Belediye yetkililerini göreve davet etmişti. Avukat Kasap, Alanya Belediyesi Fen işleri ile Yapı denetim çalışanlarını görevini kötüye kullandıkları gerekçesiyle Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına “Görevini kötüye kullanıyor” diye şikayet ederek Azur Resort & Spa’nın yıkılmasının önüne geçildiğini iddiası ile şikayetçi olmuştu.

“CORONA DEĞİL, ŞANLI ÇARPMASIN”

Alanya esnafının zor dönemlerden geçtiğini ifade eden Avukat Hüsnü kasap yaptığı açıklamada, “Alanya’nın önde gelen firmaları Bahri Şanlı’ya güvenerek vadeli satış yapmışlar. Birçok esnaf alacak davası açarak hakkını arıyor. Bu konuda sayısız esnafa Avukatlık hizmeti veriyorum. Alanya’daki esnafları Bahri Şanlı ile ticaret yapmadan önce bir kere değil bin kere düşünsünler. Ekonomik olarak milleti corana çarptı birde Bahri Şanlı çarpmasın" dedi.

GAZETEDE İLAN EDİLDİ

Öte yandan Türkiye genelinde yayın yapan Ulusal bir gazetede Bahri Şanlı’ya ait olan Şanlı Otomobiv San. İnş. Tur ve Tic. Ltd. Şti’ne açılan İflas kararı ilan olarak yayınladı.  Alanya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Esas no: 2020/29 dosya numarasıyla, “Söz konusu şirketin iflasının karar verildiği ilan olunur” diye ilan edildi.