HABER – Gazete ALANYA

Alanya’da korona virüs tedbirleri sonrası yarı yarıya düşürülen halk otobüsleri evlerinden çıkmayan vatandaşlar ile oldukça fazla gelir kaybına uğradı. Alanya MHP ilçe Teşkilatı yönetim kurulu üyesi, Tosmur Mahallesinden iş insanı İsa Akar kendisinin de otobüsü olduğuna dikkat çekerek para kazanmadıkları halde mazot, personel, amortisman giderlerinin cepten gittiğini ifade etti. “Otobüsçü esnafına sahip çıkılsın” diyen Akar, geçtiğimiz yıl Alanya’da öğrencilerin otobüs problemini çözen Acun Ilıcalı’ya seslenerek esprili bir dille “Galiba en iyisi Acun’u arayalım. Bu işi o çözer.” dedi.

NELER OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun daveti Alanya’da gelen Acun Ilıcalı, öğrencilerle buluşarak ALKÜ’nün 2019-2020 akademik yılı açılış törenine katıldı. Öğrencilerle ilgilenen Ilıcalı, bir çok öğrencinin otobüs sorununu dile getirmesi üzerine konuyu Bakan Çavuşoğlu’na bildirdi.

Ulaşım ücretlerinin pahalı olduğunu belirten Acun Ilıcalı’yı dinleyen Bakan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i aradı. Telefonu alan Acun Ilıcalı, Başkan Böcek ile telefonda görüştü. Telefonun sesini dışarıya veren Acun Ilıcalı, Başkan Böcek’e öğrenci ücretlerinin düşmesi gerektiğini belirtti ve Acun Ilıcalı’nın isteğini geri çevirmeyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’te bundan sonra Alanya’da da öğrencilerin 1.80’e otobüse binebileceklerini söyledi.