HABER - Muammer SOYLU

Alanya'nın ve spor camiasının önemli isimlerinden birisi olan, 29 yıl hakemlik yapan bir dönemde Merkez Hakem Kurulu Başkanlık görevini üstlenen eski hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun kuzeni Mustafa Kamil Abitoğlu ağaçtan düştü. Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyesi Mustafa Kamil Abitoğlu, bayram öncesi evlerinin önündeki incir ağacından incir toplamak üzere ağaca çıktı ancak bastığı dalın kırması üzerine beton zemine çakıldı.

Olay yerine çağırılan ambulansla, Başkent Üniversitesi Hastanesi Alanya Uygulama Ve Araştırma Hastanesine taşınan Abitoğlu’na yapılan incelemeler sonucunda karın bölgesinin üst yerinde kırıkların olduğu tespit edildi. Serdar Tatlı'nın başkanlık yaptığı MHK'da üyeleri arasında yer alan eski hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, Kurban Bayramı sonrası ameliyata alınacağı öğrenildi.

Gazete Alanya ailesi olarak Mustafa Kamil Abitoğlu'na geçmiş olsun temennisiyle acil şifalar dileriz.

ABİTOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

Alanyalı Şehir plancısı eski Süper Lig hakemi Kuddusi Müftüoğlu ile kuzendir. Ortaokulda İmam Hatip'e giden Abitoğlu, lise eğitimini Alanya Lisesi'nde tamamladı.

1987'de Uludağ Üniversitesi'nin Maliye bölümüne girip, 1991'de mezun oldu. 1992'de vatanı görevini Bitlis'te yaptı. Askerlik öncesinde, Antalya'daki hakemlik kursuna beraber başvurduğu kuzeni Kuddusi Müftüoğlu ile aynı kursta eğitim gördü, Abitoğlu o sırada amatör olarak futbol da oynuyordu. Askerlik dönüşü belirli sayıda maç yönettikten sonra hakemliğini dondurdu ve bir sene daha futbol oynadı. Hem sağ iç hem de orta sahanın ortasında görev yapan Abitoğlu, 1 sene sonra tekrardan hakemliğe geri döndü. 2014'te Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan 2014 Süper Kupa Final maçında görev aldı.

Süleyman Seba Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Çaykur Rizespor - Galatasaray maçında orta hakem olarak görev yaptı. Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı. Bu maçın son düdüğünün ardından hem Galatasaraylı hem Rizesporlu futbolcular, Abitoğlu'nu omuzlarına alarak, havaya atarak, kendisine köpük sıkarak birde kırmızı kart göstererek Abitoğlu'na eğlenceli ve sahalarda ender görülen bir şekilde veda ettirmiş oldular. Bu müsabakanın ardından Abitoğlu profesyonel hakimliği bıraktı.

Eski hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, 2020 Ağustos ayında açıklanan Serdar Tatlı'nın başkanlığına, Metin Tokat'ın başkan vekilliğine atandığı Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyeleri arasından yer aldı.