HABER – Muammer SOYLU

Alanyalı Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, avokado hırsızlarına karşı yaptığı tüm uyarı ve tedbirler karşısında pes ederek, alaylı bir şekilde hırsızlarla dalga geçti. Başkan Sevilgen, ‘’Avokadoları çalarken hasat dönemi çalın ki daha fazla para etsin’’ dedi.

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen’in ironi olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Artık fazla bir şey söylemek istemiyorum.  Nasıl bir insan kanser olur ama iyileşemez ve bu illet hastalıkla yaşamını sürdürmek zorunda olursa, biz Avokado üreticileri de hırsızlık vakalarına alışıp kendini bir Avokado yetiştiricisi olarak görecekse hırsızlık olayıyla karşı karşıya kalacağını bilip ileriki günlerde bahçeye hırsız girdiği zaman kendi kendine stres yapıp hastalanmasın.

HIRSIZLARA SESLENDİ

Biz ne kadar çalmayın desek de sizler çalmaya devam edeceksiniz.  Artık sizlerde bizim bir parçamız sayılırsınız.  Bu Avokado piyasasının bir kısmı da sizlerin elinden geçiyor ileriki günlerde Avokado piyasasında sıkıntı çekmemek adına,  Avokadoları çalarken hasat dönemi gelmeyen cinsleri ve 200 gramdan küçük olan ürünleri toplamayın.  Çünkü yeni Avokado ile tanışan müşteriye bir daha bu Avokadoları satamayız. Her geçen gün çoğalan Avokado üretiminde ileriki yıllarda hem sizler hem de bizler Tüketici bulmakta zorlanmayalım. Bir de devamlı aynı bahçeleri tercih etmeyin hep zararı aynı çiftçi görmesin değişik bahçeleri de tercih edin”