Ramazan ayındaki en büyük geleneklerden birisi Ramazan davulu. Sahur vakti vatandaşları uyandırmak için geçmişten günümüzde kadar devam eden bir adet olan Ramazan davulu, Alanya’da ise unutuldu. Pandemi döneminde evlerde oruç tutacağını belirten ve şenlikler yapılamayacağı için talepte bulunan vatandaşlar Ramazan davulcusu istiyor.

Bu konuda uzunca bir yazıyla belediyeye seslenen Yaşar Alyar isimli vatandaş şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Alanya belediye yetkilileri, daha önce ki yıllarda da sizlere bu konu için yazmıştım. Tüm dünyanın içinde bulunduğu bu pandemi dönemini ve Ramazan ayının daha da sezon öncesine doğru geldiğini düşünürsek belki bu sene şenlikler vs. durumlar olmayacak ve evlerde kapalı şekilde oruç tutacağız. İşte şimdi daha duyarlı, gelenek göreneklerimize daha bağlı olacağımız bir süreçten geçiyoruz. Müslüman, Türk vatandaşı olarak istediğimiz sadece Ramazan davulcusu çok mu zor bir şey istiyoruz?

Her mahallede bir ramazan davulcusu görevlendirmenizi temenni ediyoruz. “Eskiden Ramazan davulcusu vardı ve davul çalarak dolaşır halkı sahura kaldırırdı” diye çocuklarımıza bir hikaye gibi anlatıyoruz ve hayranlıkla bizi dinliyorlar ve “Şimdi neden yok?” diye sorduklarında cevap veremiyoruz. Halk olarak bir ay boyunca Ramazan davulu çalınmasının kimseyi rahatsız edeceğini düşünmüyorum”