Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, trafik kuralları konusunda doğru eğitim verilemeyen çocuklar nedeniyle gelecek nesillerin kaybedildiğini söyledi. Alanya’da artan trafik yoğunluğunda çok sayıda kaza haberi almanın normal olduğunu ifade eden Cimrin, “Alanya Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği var. Yıllar önce şöyle bir çalışma yapmıştı. Alanya’da meydana gelen kazalardan sonra trafik polislerince düzenlenen kaza raporları Alanya Emniyet Müdürlüğü tarafından derneğe gönderiliyor, dernek de bu kazaları tasnif edip çok değerli istatistiklere ulaşıyor ve bunu yine emniyet müdürlüğü ile paylaşıyordu. O zamanki istatistiklere göre o yıl Alanya’da meydana gelen kazaların yüzde 25’i çevre yolunda olmuştu. Kazalar en çok takip mesafesinin korunmamasından kaynaklanıyordu.

Bu verilere göre önlemler alınıyor, kritik noktalar belirleniyor, buralarda fiziki ya da denetimsel koşullar değiştiriliyordu. Öte yandan, emniyet müdürlüğümüzün ekiplerinin efektif kullanımını da sağlanıyordu. Sonraki bir dönemde, Derneğimizin değerli Başkanı Cumhur Argun’a kaza raporlarından elde edilen verilerin kullanılması metodunun devam edip etmediğini sorduğumda, kaza raporlarının tarafların kendilerince düzenlenmesi uygulaması başladığından beri emniyet müdürlüğüne kaza raporlarının gelmemesinden dolayı bu verilere artık ulaşamadıklarını ifade etmişti. Günümüz gerçeğinde en büyük sorunumuz eğitim. Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneğimiz bu anlamda çok değerli çalışmalar yapmakta yıllardır. Çocukluktan veremeyeceğimiz değerlerin ilerde kazandırılması çok zor. Motosiklet kullanan babalar görüyorum.

Çocuklarını da bindirmiş. Kendinde kask ya var ya yok. Aile bireylerinde kesinlikle yok. Eğer çocuğuna motosiklete her bindiğinde kaskını taktırsa, büyüdüğünde hiç kimse o kaskı o çocuğa çıkarttıramaz. Doğru eğitimi veremediğimiz çocuklarımız üzerinden gelecek nesilleri de kaybediyoruz maalesef. Herkese kazasız ve güvenli günler dilerim. Sevgili motosiklet sürücüleri, lütfen araçların sağından geçmeyin ya da sağından dönmeyin, burası İngiltere değil. Kör noktada kalıyorsunuz sonra sizi görmeyip size çarpan araç sürücüsü suçlu oluyor” diye konuştu.