HABER - Yüksel SOYLU

Alanya'da turistlerin bikini ve tanga ile sokakta dolaşmalarına karşı bazı esnaflar sessiz kalamayarak karşı çıkıyorlar. Konuyu gündeme getiren Mahmutlar Post Gazetesi imtiyaz sahibi Mesut İlhan, yaptığı paylaşımla, “Tamam anladık, turizm sahilindeyiz de bu kadarda olmaz” diyerek tangalı turiste tepki gösterdi.

“YURTDIŞINDA BİRÇOK ÜLKEDE YASAK”                  

Bazı vatandaşlar ise yurtdışındaki gelişmiş bazı ülkelerde mayolu gezmenin yasak olduğuna değinerek, “Yurtdışında birçok ülkede mayolu gezmek yasak. Fransa’nın güney sahilindeki bazı kentlerde mayoyla sokakta gezme yasağı uygulanıyor. Dışarıda durum böyleyken Alanya’da ise plajlardan çıkan bazı turistler, bikini ve tanga ile Alanya sokaklarında rahatça gezebilmesi ilginç.” ifadelerine yer veriyorlar.

“UYARICI TABELA KONULABİLİR”

Esnafta konuya dair öneride bulunarak sokaklarda tanga giymenin ve çıplak dolaşmanın yasak olduğunu belirten tabelaların sahil bölgelerine konulabileceği belirterek yetkililere seslendiler.

İşte sosyal medyada konuya dair bazı yorumlar:

“Gördüğünüz gibi elinde cüzdan bile yok ki para harcasın, kıçında don yok ki bir şeyler yesin içsin”

 “Yaklaşık 30 yıl önce Kaymakam şehir merkezinde bikini ile dolaşmayı yasaklamıştı. Kaymakamı sürgüne gönderdiler”

“Turistler geldiği ülkelerinde böyle cadde de sokakta gelemezler. Bizim ülkemizin de örf ve inançlarına saygılı olmak zorundalar ne bu vaziyet plaj mı burası”

“Bence sıkıntı yok bayanlar güzel ama erkekler hoş olmuyor en azından şort giysinler”