Alanya’nın Türkler Mahallesi’nde 5 yıldızlı Gold Island Hotel’in hemen bitişiğindeki Fuğla sahilinde altı ay gibi kısa zaman içerisinde tamamlanan yapının sahibinin kim olduğu merak konusu oldu. Bölgenin en güzel turistik sahiline kondurulan yapı için Alanya Belediyesi’ne, Antalya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Hemen mühürleyin, sonra yıkın” şeklindeki uyarı yapıldı.

UYDU FOTOĞRAFLARI İNCELENDİ

Alanya Belediye yetkililerinin hiçbir işlem yapmadığı iddia edildiği, 5 yıldızlı Gold Island Hotel’e ait 317 ada 1 parselin hemen yanı başında bulunan denize sıfır, mülkiyeti Milli Emlak’a ait hazine arazisi üzerine yapılan esrarengiz villanın kime ait olduğu merak konusu oldu. Ayrıca Milli Emlak’ın villaya yönelik nasıl bir işlem yaptığı ise kafalarda soru işareti bıraktı. Çevre halkının şikâyeti üzerine Antalya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Geçmiş uydu fotoğraflarından yola çıkan bakanlık yetkilileri inceleme sonrası villanın 31 Aralık 2017 tarihi sonrası yapıldığını, 2018 yılı içerisinde bile bu yapının bulunmadığını açıkladılar. Ayrıca 25 Haziran 2019 ile 25 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılan kaçak yapının özellikle büyük bir kısmının gece mesai harcanarak yapıldığı vurgulandı.

“HİÇ Mİ GÖREN OLMADI, BELEDİYE UYUYOR MU?”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in adamına göre hareket ettiğini ifade eden bazı vatandaşların iddialarına göre kaçak villa sahibine Alanya belediye meclis üyelerinin göz yumarak kıyak geçtiği ifade edildi.

Öte yandan Alanya’da duyarlı bazı vatandaşlar, “Dağın başında Gökbel yaylamızda kendimize ait tapulu arazimize ev yapmak istediğimiz zaman zabıta gelip kaçak diye mühürlüyor. Alanya’nın en güzel ve dev otellerin yanı başındaki denizin içine inşa edilen bu yapıyı hiçbir Allah’ın kulu görmedi mi? Belediye uyuyor mu?” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.