HABER - Gazete ALANYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korona virüs salgınını önlemek amacıyla alınan toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu taşınmaması kararına ilişkin açıklamasının ardından bu araçlarına yönelik uygulamalar devam ediyor.

BAKANLIK AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı’ndan 81 il için yapılan açıklamada, “Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek.” İfadelerine yer verilmişti.

BAZI OTOBÜSLER BOŞ KALDI

Alınan kararın ardından Alanya’da dün iş çıkışı saatlerinde otobüslerin boş olduğunun görülmesi vatandaşları şaşkına çevirdi. Sahil yolunda ilerleyen bazı otobüslerde bırakın ayakta yolcu taşımayı koltukların bile boş kaldığı görülürken kurallara uyulması sebebiyle yolcular oldukça mutlu oldu.

“KEŞKE DAHA ÖNCE GELSEYDİ”

Alanyalı vatandaşlar bazı hatlarda halen ayakta yolcu alınmaya devam edildiğini belirtse de boş otobüslerde dün ferah bir şekilde yolculuk eden vatandaşların da olması olumlu bir gelişme olarak karşılandı. “Keşke bu yasak daha önce getirilseydi” dedirtecek görüntülerin ne kadar süre devam edeceği ise bilinmiyor.

"BORÇLARIMIZ ERTELENSİN"

Halk otobüsü sahipleri ise kazançlarının pandemi döneminde oldukça düştüğüne dikkat çekerek, “Halkın sağlığı her şeyden önde gelir elbette ancak bizimde kredi ve borçlarımız var. Devletimizden rica ediyoruz, 6-12 aylık süreç için borçlarımızı ertelesinler.” dediler.