HABER - Gazete ALANYA

Alanya’da merkezi sistem ile Öz Müftüoğlu camisinden okunan sabah namazı ezanı, tüm camilerde de aynı anda okunmuş oluyor. Her gün dönüşümlü olarak sesi güzel farklı bir imamın ezan okuduğu camide bazen ister istemez vakit konusunda tutarsızlıklar yaşanabiliyor.

20 DAKİKA ERKEN OKUNDU

Bugün sabah ezanını yaklaşık 20 dakika önce okumaya başlayan görevli imam, durumu fark edince okumaya başladığı ezanı yarıda kesti. Yaptığı hatanın ardından doğru vakti bekleyen imam, namaz vakti geldiğinde ezanı yeniden okudu. Merkezi sistem ile okunan ezanların maalesef bazen bunun gibi tatsız olaylara sebep olabileceğini belirten yetkililer, Ramazan ayına kısa bir süre kala yaşanması muhtemel ezan kazaları karşı vatandaşları uyardı, merkezi sistemlerin ise kontrol edilmesi istendi.

"MERKEZİ SİSTEM YANLIŞLARI AFFETMİYOR"

Bazı duyarlı vatandaşlar ise merkezi sistemin cami imamlarını ve cami görevlilerini tembelleştirdiğini ifade ederek, “İmamın işi camisi ile gece gündüz ilgilenmek. Merkezi sistem, bu tür yapılan yanlışları affetmiyor” dediler. Duyarlı vatandaşlar öte yandan İslam dininde ezanın dinin sembolü olduğunu, müezzinlerin ezan zamanlarına çok dikkat etmesi gerektiğini savundular.