HABER - Hasan KAYA

Geçtiğimiz Pazartesi günü Alanya'nın İmamlı Mahallesi’nde seradan düşerek hayatını kaybeden işçi Adem Kunt'un acılı babası Erdal Kunt, “Benim oğlum kaldırıldı. Benim oğlum patron değil işçidir” dedi.

Bu konuda Gazete Alanya'ya konuşan acılı baba Erdal Kunt şu ifadelere yer verdi:

“Benim oğlum daha önce Gazipaşa Sanayi sitesinde çalışıyordu fakat sera işleri yapan Bahadır Küçükballı’nın yanında çalıştı. Sonra babası olan Mustafa Küçükballı, daha çok para vaadiyle oğlumu kandırarak işinden çıkarttı ve oğlumu sigortasız sera işlerinde çalıştırdı. Ben defalarca kendisine ‘Oğlumu işe götürme’ diye söyledim hatta birkaç kez oğlumu ‘İşe götüreceğim’ diye evimin yanına geldi ve bende kendisini kovdum ama dinlemedi. Bu kişi oğlumu kandırıp benden uzaklaştırdı sonra merkezde oğluma ev dahi tutmuş zaten son birkaç aydır oğlum eve gelmezdi”

“BENİM CANIM YANDI BAŞKALARININDA YANMASIN”

Oğlunun seradan düşme haberini aldıktan sonra hemen Alanya Devlet Hastanesi’ne gittiğini belirten acılı baba Erdal Kunt, “Orada jandarma bana ‘Amca senin oğlunuz serada işverenmiş’ dedi. Bunu duyunca adeta şoke oldum. Eşim sinir krizi geçirip bayıldı, ben neye uğradığımı şaşırdım. Fakat daha sonra anladım, oğlumu kandırarak işe götüren Mustafa Küçükballı kendisini kurtarmak için oğlumu işverenmiş gibi göstermiştir ve diğer işçilere de bu şekilde yalan ifade verdirmiştir.

Mustafa Küçükballı ve oğlu Bahadır Küçükballı'nın yanında en az 10-15 işçi var ve hiç birisinin sigortası yok. Zaten benim oğlumun da sigortası yokmuş bu kişinin yanında çalışan işçilerin hepsinin fotoğrafları var” dedi.

Acılı baba Kunt, “Madem benim oğlum işverenmiş o zaman Mustafa Küçükballı neden olaydan sonra seraya gidip oradaki malzemeleri almıştır dedi. Benim canım yandı başkalarının yanmaması için SGK’nın kayıt dışı çalışanları tespit edip haklarında yasal işlem başlatması için göreve davet ediyorum” dedi.