Kızılay Alanya Kadın Kolları başkanı Hanife Özen dün istifa etmiş ve yerine Şube Başkan Yardımcısı Hasan Basri Savaş’ın eşi Hatice Savaş atanmıştı. Yeni gelişmeler üzerine dün atanan Hatice Savaş’ın başkanlık görevini bugün bıraktığı açıklandı.

Kızılay’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk Kızılay Alanya Şubesi Yönetimi, Kadın Kolu ve Gençlik Kolları ile iki yılda binlerce aileye aş, umut ve iyilik vesilesi olmuştur. Son günlerde Kadın Kolu başkanımızın istifası ve boşluk oluşmaması için yapılan teklife karşı yapılan yorum ve haberler çok üzücü olmuştur. Öncelikle adı geçen şahıslar maddi olarak hiçbir karşılık almadan ve kendi imkanlarını seferber ederek bugüne kadar Alanya'nın zor durumda olan her insanına el uzatmaya çalışmıştır. Fedakarlık ve iyilikten başka hiçbir kabahati olmayan, bir kuruş menfaati olmayan ve daima karşılıksız iyilik peşinde olan insanlara karşı haksız, mesnetsiz ve ölçüsüz ithamlarla saldırmak kabul edilemez.

Kadın Kolları Başkanı kendi isteğiyle istifa etmişken ve Hatice Hanım gönüllü olarak yıllardır gece gündüz Kızılay’da fedakarlık yaparken konuşulan ve yazılan ölçüsüz laflar ahlak sınırlarını aşmaktadır. Kızılay’ın bütün hesapları açıktır. İsteyen herkes bütün faaliyetleri ve hesapları görebilir. Yönetim kurulu üyelerinin hiçbirinin bir kuruş şahsi menfaat elde etmesi söz konusu değildir. Tam tersine Hatice Hanım da diğer yönetim kurulu üyelerimiz de daima şahsi olarak veren el olmuş ve karşılık beklememişlerdir. Hatice Hanım bu ahlak dışı yorumlara karşı Kızılay’daki bütün gönüllü faaliyetlerini sonlandırma kararı almıştır. Saygılarımızla”