Sera ve bahçeler artarken, ilçedeki kuraklık da gün yüzüne çıktı. Yetmeyen sulama suyu sonucu, sondaj kuyuları açıldı ve bu kuyular da kuraklıktan nasibini aldı. İlçede Alanya Ziraat Odası’na kayıtlı olan 3 bin 900 sondaj kuyusundan 2 bin 500’ü kurudu.

‘ODAYA GELSİNLER’

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe de, üretim yapmadan önce üreticilerin odaya başvurmalarını istedi. Bazı bölgelerin su durumunun kötüleştiğinin de altını çizen Göktepe, ilçedeki tarımsal alanlarla ilgili bilgi aktardı. Göktepe, “Pandemiden dolayı geçen yıl çok ciddi anlamda hem örtü altı seralar hem de avokado bahçeleri yapıldı. Avokado bahçeleri yapılırken de üreticilerimiz odalarımıza kayıt olmaya geldiklerinde hangi bölgede yapacaklarsa oranın toprak yapısı, iklim özellikleri ve su durumu ile ilgili biz bilgilendirme yaptık” dedi.

‘DOĞU KURAKLIKLA BOĞUŞUYOR’

Avokado ve muzun suya ihtiyacının olduğunu belirten Göktepe, doğu mahallelerinde ciddi kuraklık yaşandığını ifade etti. Göktepe, “Geçen yılın kış aylarının kurak geçmesinden dolayı özellikle doğu mahallelerimizde kuraklık yaşanıyor. Sondaj kuyularımızdan şu anda kayıtlı olan 3 bin 900 kuyunun yaklaşık 2 bin 500 tanesinin ya suyu kurudu ya da ciddi anlamda suyu azaldı. Özellikle örtü altında muz üretiminde günlük 3 ton, 4 ton arasında su sarfiyatımız var. Avokado bahçelerimizde de özellikle üzerinde meyve olan bahçelerimizde ya da yeni kurulmuş bahçelerde ciddi anlamda sulamaya ihtiyaç duyuluyor. 15 bin dönüm arasında avokado üretimi var. Özellikle 700 rakımlarda avokado üreten üreticilerimiz var. Bu üreticilerimizin mutlaka bize gelmesi, teknik anlamda üretim bilgisi alması gerekiyor. Gelsinler, konuşalım. Bölgede yetişebilecek ürün çeşidi hakkında bizler bilgilendirme yapalım” diye konuştu.