Ülke genelinde yaşanan ekonomik dengesizlik işçilerin sıkıntısını arttırırken, patronlarında eleman istihdamını zorlaştırıyor. Eleman bulmakta sıkıntı yaşayan esnaflar, konut fiyatlarının artmasıyla da işçi kaybediyor. Alanya’da artan kira fiyatlarının ve ekonominin dengesizliğinden dolayı esnafın personel istihdamına gücü yetmediğini ifade Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, "Personel bulamakta sıkıntı yaşayan esnafların, personel istihdamına gücü yetmiyor. Özellikle Alanya’da bunun en büyük sebebi kira artışı. Bunu da karşılayacak güç esnafta olmayınca bu sorunu çözemiyoruz” diye konuştu.

'ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE ÇÖZÜLMEYECEK'

Değirmenci, Alanya’nın en önemli sorunlarının başında ara eleman ve kalifiye eleman açığı olduğunu, bu açığın kapanması içinde gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Değirmenci açıklamasında, “Mesleki eğitim liselerinde kalifiye elemanla ilgili çalışmalar var. Gençlerin meslek liselerine yönlendirilmesi ve meslek sahibi olmaları adına da çalışmalar yapıyoruz. Çünkü artık bir mimardan, bir mühendisten çok daha önemli bir noktaya geldi; meslek erbabı insanların sektörlerde çalışması. Ancak önümüzdeki süreçte sorunun çözülmeyeceği de gözüküyor” diye konuştu.

"Dilvarda" öğrencilere ilham kaynağı oluyor "Dilvarda" öğrencilere ilham kaynağı oluyor

'DEPREMZEDLER RAHATLATTI'

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından depremzedelere kucak açan Alanya’da depremzedelere sağlanan istihdamla bir nebze olsa sorunun çözüldüğünü söyleyen Değirmenci sözlerini, “Depremzede arkadaşlarımızın da bölgemize gelmeleriyle beraber istihdamda biraz daha rahatladık” diyerek noktaladı.