Gazete Alanya'nın gündeme getirdiği Mahmutlar İlköğretim Okulu Müdürü olarak görev yapan Mehmet Uyar’ın İsmet İnönü hakkında tepki çeken paylaşımının ardından CHP Alanya konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı. Olayın ardından CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, söz konusu müdür Uyar’ın sosyal medya hesabından değerli devlet büyüğümüz İsmet İnönü’yü rencide eden siyaset içerikli paylaşımını sorarak konuyu meclis gündemine taşıdı.

Konuya ilişkin 21.01.2021 tarihli soru önergesinde, “Antalya, Alanya’da Mahmutlar İlköğretim Okulu Müdürü olarak görev yapan Mehmet Uyar’ın kendisine ait Facebook sosyal medya hesabından sürekli olarak siyaset içerikli paylaşımlar yaptığı, son yaptığı paylaşımda ise İstiklal Savaşımızın değerli komutanlarından, Cumhuriyetimizin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün manevi şahsiyeti hakkında hakarette bulunduğuna dair Alanya’daki yerel basın yayın organlarında haber paylaşımları söz konusudur. Şahsın Facebook sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda çok değerli bir devlet büyüğümüz olan İsmet İnönü’yü rencide eden siyasi içerikli paylaşımda bulunduğu belirtilmektedir” dedi.

CHP’li Arı soru önergesinde, “Milli Eğitim Bakanına; Bahsi geçen Bakanlığınıza bağlı kamu görevlisinin İsmet İnönü'nün manevi şahsiyetine karşı hakaret içerikli paylaşımı hakkında tarafınızdan açılmış bir soruşturma var mıdır? Yoksa açmayı düşünüyor musunuz? Var ise bu şekilde kamu görevi ile ilgisi olmayan hakaret içerikli paylaşım yapan bir kişinin halen aynı görevde tutulması ne kadar doğrudur? Bir bürokratın sosyal medya hesabından siyasetin içine bu kadar girmesini gerektirecek paylaşımlarda bulunması ayrıca ne kadar doğrudur?” sorularını yönelterek konuyu meclis gündemine taşıdı.