HABER - Gazete ALANYA

AK Parti Mahmutlar teşkilatının eski başkanı Muhterem Anılgan, isim vermeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik eleştiri sınırlarını aşan bir paylaşımda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz aylarda yaptığı “Sayın Akşener’in evine dönmesi doğru ve tutarlı olacaktır” çağrısını hatırlatan Anılgan, sosyal medyadaki paylaşımında “Bahçeli kıza evine dön derken haklıymış. Kızını eve getiremezsen Demirtaş ile kahvaltıda, Behlül ile yemekte, Nuri Alço ile yatakta bulursun” ifadelerini kullandı.

Daha sonrasında ise özür dileyerek eski paylaşımını silerek yeni bir paylaşım yapan Anılgan, “Mizahi amaçlı yaptığım siyasi paylaşım yanlış anlaşılmıştır. Siyaset dostluklarımızın önüne geçemez. Mizahi de olsa istemeyerek üzdüğüm dostlardan özür dilerim. Bizi bilen bilir.”  dedi.

“Bunun özrü olmaz” diyen Cafer Uyar ise Anılgan’a tepki göstererek şu ifadelere yer verdi:

“Ben de senin dilini kullanabilirim fakat kullanmak istemiyorum. Ama ne diyeceğimi bil ve duymuş gibi yüreğinde hisset. Siyaset yapan kişiler üç çeşittir. Ağzı lağım gibi kokanlar, Misk-i amber saçanlar, Zevkine göre bu kokulardan birini tercih edenler. Şimdi, özür dilediğin o paylaşımına ve sayfandaki buna benzer birçok paylaşımlara yeniden bir göz at. Bak bakalım o zaman kendine yine de;

Ben adam mışım, Ben insan mışım, Ben Müslüman mışım diyebilecek misin? Bunların özrü mözrü olmaz. Özür, istenmeden yapılan hata içindir. Bir kereden ibaret ve bir kişi ile sınırlı olsa tamam, kabul. Sarhoşken kafası yerinde değilken yazmış dersin ama öyle değil.

Bu zevkle ve tekrar tekrar işlenen bir suçtur. Savcıları ve İYİ PARTİ ALANYA İLÇE TEŞKİLATINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM. Hakaret bu kadar kolay olmamalı. Hukuken karşılıksız da kalmamalı. Cümle dostlara hayırlı Cumalar diliyorum. Saygı selam ve dualarımla Allah’a emanet olasınız.”