Türkiye'de korona virüs tedbirleri kapsamında virüsün önüne geçebilmek için çeşitli alanlarda birçok tedbir ve yasak uygulamaya koyuldu. Alanya’da da uygulanan korona virüs kısıtlamalarından kendilerine fayda çıkaranlar ise tepki çekti.

KİM GÖZ YUMDU?

Tosmur sahili Alva sitesi karşısındaki kumsal üzerine, genelge ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına rağmen bazı kendini bilmezler gece gündüz çalışarak bir gecede büfe kondurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer alan yasağa rağmen sokağa çıkmayı bırakın kaçak inşaat yapan bu kişilere kimin göz yumduğu bilinmiyor. Vatandaşlar ise, “Bu büfenin yapılmasına kim izin verdi anlamış değiliz. Kaçak kondu büfeyi Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ile Milli Emlak yetkileri neden görmüyorlar" dediler.

Fotoğraflarda iki büfenin arasında 50 metre mesafe bile olmadığı görüldü.

650 BİN TL VERİLDİ

3621 sayılı Kıyı Kanununda belirtilen esaslara göre kıyı ve sahil şeridine hiçbir yapı inşaa edilemeyeceğini ve bunun yasak olduğunu hatırlatan duyarlı vatandaşlar, "Dünyanın hiç bir sahil kıyısında bu şekilde bir birine yakın büfe göremezsiniz. Geçtiğimiz sezon bu kaçak yapılan büfenin hemen 50 metre ilerisinde Sarıtaş otel, kendisi kullanmak üzere otelin hemen önündeki sahili Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihale ile 650 bin TL para vererek büfe yeri kiraladı. Böyle bir zamanda ve sokağa çıkma yasağı olduğu dönemde bir gecede bu büfeyi hangi babayiğit kondurdu? Bu insanların arkasında kim veya kimler var? Belediye yetkileri neden görmüyor veya görmek istemiyor?" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Hafta sonu kısıtlamasına rağmen kaçak büfede gün boyu hareketlilik gözlemlendi.

OTURMA ALANLARI AÇIK İDDİASI

Alanya’da pandemi döneminde uygulanan yasaklardan biride kafe, büfe ve restoranların oturma alanlarını kullanmalarının yasak olması. Ancak iddialara göre tüm yeme içme sektörü gel-al ve alo servisle paket hizmeti verirken sahil şeridine yapılan esrarengiz büfede oturarak servis veriliyor.