HABER - Gazete ALANYA

Alanya’da son zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik olarak yapılan ölümlü şiddet olayları giderek artış gösterdi. Suriyeli bir kadının keserle kedilere saldırmasından sonra, Mahmutlar Mahallesi’nde Rus uyruklu S.K. kullandığı 07 AHE 294 plakalı kiralık araçla bir kediyi ezerek kasıtlı olarak öldürdü. Vatandaşın çok büyük tepki gösterdiği, vicdanları sızlatan olay sonrası Rus uyruklu S.K. gözaltına alınarak serbest bırakıldı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Öfkesi bir türlü dinmeyen hayvan severler, yarın Milliyetçi Çalışanlar Derneği Hayvan Hakları Savunucusu Komisyon Başkanı Vildan Yazar Ülgenoğlu öncülüğünde, olayın gerçekleştiği Sfera Rezidans önünde basın açıklaması yaptılar. Yaklaşık 60 kişinin toplandığı kınama açıklaması için katılım gösteren herkese teşekkür eden Başkan Ülgenoğlu şu ifadelere yer verdi:

ALANYA’DA ŞİDDET ARTTI

“Öncelikle Bartın ilimizde meydana gelen sel felaketinde gelişigüzel denetlenen bir izinsiz barınakta barınak sahibinin binlerce dolar Euro toplamasına rağmen tedbir almadığı barınakta ölen 56 köpek için bütün hayvan camiasının başı sağ olsun gerçekten çok üzgünüz. İdari kuruluşların artık yasaların önünden arkasından dolanmak yerine doğrudan denetim sağlayacağı günler diliyoruz. Bugün burada toplanmamızın tek amacı son haftalarda Alanya'nın değişik bölgelerinde hayvanlara karşı şiddetin artmasından dolayıdır. Şehrin yerli ve yabancı hızlı göç almasından dolayı artan nüfusun barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla hızla artan inşaatlardan dolayı vahşi bir yapılaşma ve kentsel dönüşüm söz konusu olmuştur.

SOKAK HAYVANLARI ÇOK MAĞDUR

Bu yapılaşma ve kentsel dönüşümlerin en büyük mağduru ise o bölgelerde yaşayan sokak hayvanları olmuştur. Yerel yönetimlerin imar planlarında kent estetiğini dikkate alarak mimari ve peyzaj çalışmalarına yer vererek sokak hayvanlarını düşünmemesi sonucu hayvanların doğal ömürlerini tamamlayamadan yok olmasına neden olmuştur. Bunlara bir de hayvan sevmeyen kişilerin vahşice tutumları eklenince yaşam döngüsü hayvanlar için adeta eziyete kabusa dönmüştür.

RUS UYRUKLU KİŞİNİN YAPTIĞI KABUL EDİLEMEZ

Alanya'da en son hayvan hak ihlalleri duyarlı hayvan hak savunucularının bir araya gelerek ortak eylem ve basın bildirisi açıklamasını zorunlu kılmıştır. Bildiğiniz gibi Mahmutlar mahallesinde bir site önünde Rus uyruklu bir kişinin aracını kasıtlı olarak kedilerin üzerine sürmesi ve öldürmesi kabul edilemez hal olmuştur. Halbuki bu site aynı zamanda hayvan severlerin olduğu ve hayvanlarını beslediği bir alan olup bizler ayrıca Mahmutlar bölgesinde Rusların ortak gruplar oluşturup geniş alanlarda hayvan beslediklerini de biliyoruz”