HABER – Yüksel SOYLU

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’in koordinesinde ilçe genelinde korona virüs denetimleri devam ediyor. Kaymakam Ürkmezer ve Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, esnaf ile vatandaşları maske ve sosyal mesafe konuları hakkında sık sık uyarıp kurallara uymayan işletmelere de cezai işlem gerçekleştiriyorlar.

Bu denetimlerden birine denk gelen Alanya'nın tanınmış işadamlarından Mavi Optik Sahibi Nuh Okur, maskesiz yakalandığından dolayı duyduğu utancı dile getirdi. Uyarı sonrası fazlasıyla mahcup olduğunu söyleyen Okur, “Kaymakam maskesiz yakaladı. Maskeye o kadar özen gösterdiğim halde, Alanya Kaymakam'ı, Emniyet müdürü ile saha denetiminde maskeyi takmadığım bir ana denk geldi ve “Ben maskemi takıyorum siz neden maskenizi takmıyorsunuz” diye haklı olarak uyardılar, çok mahcup oldum.” dedi.

Özverili çalışmalarından ötürü Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ile Alanya İlçe Emniyet müdürü Alper Avcı’ya teşekkür eden Okur, bundan sonra daha dikkatli olacağının sözünü verdi.

393 BİN TL CEZA KESİLDİ

Alanya Kaymakamlığı tarafından yapılan paylaşımda ise Alanya’da Covid-19 tedbirleri kapsamında kesilen ceza tutarı açıklandı. Yapılan açıklama şu şekilde:

“Tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de denetimlerimiz aralıksız sürdürülmektedir. Uyarıcı, öğretici ve rehberlik edici olmasına dikkat ettiğimiz denetimlerimizde artık ikaz aşamasına geçmekteyiz. Bu nedenle halkımızın sağlığını korumak adına tüm uyarılarımıza rağmen kovid-19 tedbirlerine uymamakta ısrar eden kişi ve işletmeleri cezalandırmak zorundayız. Bu kapsamda 15 Mayıs-15 Eylül 2020 tarihleri arasında 262 işletmeye toplamda 393 bin 476 TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi.