Haber - Burak ÖZTUNÇ

Bu yıl ilk olarak Oba Merkez Camiinde başlayan programa başta İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan olmak üzere bölgede görev yapan imam hatipler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program kapsamında cemaatle yatsı namazı kılındı, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, salavat ve tesbihatlar getirildi. Ayrıca İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından tevhit konulu sohbet irad edildi. Sohbetin akabinde ise İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından vatandaşların da katılımıyla okunan hatimlerin duası yapıldı. Programın bitiminde ise katılımcılara hayırseverler tarafından ikramda bulunuldu.

Uzun kış gecelerini verimli bir şekilde geçirmek gerektiğini ve kış gecelerinin müminlerin adeta baharı olduğunu belirten İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi:  

“Alanya Müftülüğümüz tarafından uzun kış gecelerini daha verimli geçirmek amacıyla her hafta farklı bir camide düzenlenen hatim programlarımız başladı. Program kapsamında cemaatimizle birlikte yatsı namazını kılıyoruz, sohbet ve tesbihatlarımızı yapıyoruz. Ardından ise sohbet edip okunan hatimlerin duasını yapıyoruz. Bu tür programlar aynı zamanda bizlerin daha da birlik ve beraberlik içerisinde olmamıza vesile oluyor. Bu vesileyle düzenlediğimiz hatim programlarına bay-bayan, genç-yaşlı tüm Alanya halkını davet ediyorum.”