Konuyla ilgili sitemini dile getiren Vahap Eren isimli vatandaş toplu taşımada yaşanan sıkıntıları bir bir sıralayarak “Alanya’da yolcu taşıma sektöründe ciddi bir kaos var. Alanya’nın il olması gerektiği her fırsatta dile getirilir ancak sadece ulaşım konusundaki sorunlar bile Alanya’nın neden il olamayacağı konusunda bize fikir veriyor” ifadelerini kullandı.

KAPASİTENİN ÜZERİNDE YOLCU ALIMI İSYAN ETTİRDİ

Alanya’da toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaş, otobüslerin çok kalabalık olmasından tutun da kurallara uymayan şoförlere varana kadar pek çok konuda dert yanıyor. Yaşanan aksaklıklarının giderilmesi için muhatap bulamadıklarını ifade eden Vahap Eren isimli vatandaş “Öncelikle işini gerçekten hakkıyla yapan bütün emekçileri ve halk otobüsü şoförlerini tenzih ederim. Alanya’da özellikle 2B,202,22 numaralı otobüslerde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Otobüslere taşıma kapasitelerinin çok üzerinde yolcu alıyorlar ve pek çok otobüs ön kapıyı kapatmadan güzergahları boyunca devam ediyor. Otobüsler çok sık arıza yapıyor, bazen yolcular sıcağın altında 1 saate yakın otobüs bekliyor. Bazı şoförler canı istediği şekilde kimi duraklarda durmuyor. Arkasından yolcu toplayan diğer şoför arkadaşları “Ne olacak abi, denetim yok ki” serzenişleriyle yolculara dert yakınıyorlar. Pek çok otobüs hijyen açısından çok kötü bir durumda maalesef. Otobüsler eski, pek çok otobüsün ciddi bir şekilde bakımdan geçmesi lazım. Arka kapısı açılmayan otobüsler, ön camındaki boydan boya çatlağa geçici çözüm bulanlar, vites değiştirirken vitesin sesi en arka koltuktan duyulan otobüsler, kliması çalışmayanlar veya aşırı sıcaklarda yeterli çalışmayanlar ve daha niceleri. Şoförlerimiz maalesef eğitimsiz, yolcuya nasıl hitap edileceğini bilmiyor. Bu duruma pek çok kez şahit oldum, bazı şoförler inanılmaz kaba bir üslupla yolcuyla konuşuyor. Yolcuya bağıranlar, hakaret edenler, el kol hareketi yaparak tehditkar bir üslupla atıp tutanlar. Ve bunlar öyle binde bir olan olaylar değil, her an yaşanma ihtimali bulunan olası senaryolar” şeklinde konuştu.

“ULAŞIMDAKİ SIKINTILAR BİLE ALANYA’NIN NEDEN İL OLAMAYACAĞI KONUSUNDA FİKİR VERİYOR”

Alanya Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin iletişim numarası olan 0242 519 11 31 numaralı telefona cevap veren hiç kimse olmadığını, muhatap bulamadıklarını söyleyen Eren, “İşini hakkıyla yapan şoförlerimizi, emekçi arkadaşlarımızı, özveriyle çalışanları tekrar tenzih ederim. Bu tespitleri bütün bir camiayı töhmet altında bırakmak için söylemiyorum. Ama kimse kusura bakmasın çuvaldızı önce kendimize batırmamız gerekli. Alanya’daki yolcu taşıma sektöründe ciddi bir kaos var. Alanya’nın il olması gerektiği her fırsatta dile getirilir. Ancak sadece ulaşım noktasındaki sorunlar bile Alanya’nın neden il olamayacağı konusunda bize fikir veriyor.