Haber - Yüksel SOYLU

Program kapsamında sabah namazından önce Müftü İlhan tarafından sohbet yapıldı, cemaatle sabah namazı kılındı, ardından tesbihat yapılıp İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından yapılan duaya amin denildi.

 Müftü İlhan yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Camilerimizde Peygamberimizin sünnetini icra etmek, camilerle hemhal olmak, camilerimizde vakit geçirmek, cennete aday olmak demektir. Sahabeyi sahabe yapan sohbettir. Sohbet dediğimiz kavram bu kadar önemlidir. Dünya hayatında hangi şeyle hemhal iseniz o sizi ahrete götürecektir. Camilerimiz, Peygamberimizin, ashabının, tabiinin hayatında ve bütün ecdadımızın hayatında ilim merkezi, eğitim merkezi olmuştur. Tarihimizde camilerimiz daima hayatın merkezinde yer alarak insanı eğiten bir okul, mektep olmuştur. Kürsüsüyle bir okul, mihrabıyla bir ibadetgâh, minberiyle bir devlet fonksiyonunu icra etmiştir. Ne zamanki camiler yalnızca namaz vakitlerinde girip çıkılan mekânlar olmuş, ilmi ve eğitim boyutu geri kalmış, Müslümanların da söz sahibi olma etkinliği azalmış ve Müslümanlar maalesef geri kalmıştır. Bugün Peygamberimizin sünnetini yerine getirmek, sahabelerimizin yolunu ve ecdadımızın uygulamalarını tekrar diriltmek için bu sohbet programımızı icra ediyoruz. İnşallah maddi ve manevi anlamda Rabbimizin katında en güzel bir şekilde lütfüne, keremine sahip oluruz.” dedi.

Müftü İlhan konuşmasına Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin yıl dönümü dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından belirtilen “Peygamberimiz ve Aile” teması kapsamında, İslam Dini’nin aileye verdiği önemi Peygamber Efendimizin hayatından ve Kur’an-ı Kerimden örnekler vererek devam etti.

Müftü İlhan konuşmasında Müslümanların medeniyetinin aile üzerine kurulu olduğunu, temiz bir toplumun ancak temiz bir nesilden meydana gelebileceğini, neslin temiz olmasının bütün temizliklerin önünde geldiğini, ailenin de ancak temiz bir nikâhla kurulabileceğini, nikâhın da Allah adına verilen sözle gerçekleşebileceğini, Allah'ın adının anılmasının da kişiye sorumluluklar yüklediğini, aile içerisinde kadın ve erkeğin farklı vazifeleri olduğunu, aileyi kurmak kadar aileyi yıkacak unsurlardan da uzak durulması gerektiğini, İslam dininin denge dini olduğunu, dinimizin her zaman bizlerin gıdası, nefesi ve havası olduğunu ifade etti.

“TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Düzenlenen hadis sohbetlerine tüm ilçe halkını davet eden İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan ”Sohbet programımızda dinimizin iki ana kaynağı olan Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerini okuyup anlayarak hayatımıza tatbik etmek için gayret sarf ediyoruz. Cemaatimizle birlikte hem sabah namazımızı idrak edip, hem de tesbihatımızı yapacağız. Ardından ise Ümmeti Muhammed için dualar edeceğiz. Gayemiz İslamiyeti, Kur’an-ı Kerim-i, Peygamberimizin sünnetini en güzel bir şekilde anlamak ve anlatmaktır. Bu vesileyle tüm halkımızı sohbet programımıza bekliyorum.” dedi.