Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun bugün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Gaye Coşkun, "Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin üyesi meslektaşlarımız Tolga Kaynar ve Hayati Kaynar’ın yöneticisi olduğu Kanal Antalya-Alanya Televizyonu’nda yaşanan silahlı saldırı olayını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Meslektaşlarımız başta olmak üzere hiç bir kişiye yönelik bu tür olayların yaşanmasını tasvip edemeyiz. Olay yargıya intikal etmiştir ve saldırgan Fikret Türkoğlu’nun hak ettiği cezayı alacağına inanıyoruz. Saldırıdan şans eseri yara almadan kurtulan Hayati Kaynar ve tatsız olayı yaşayan kanal çalışanı tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU ?

İddiaya göre olay, bir medya kuruluşunun Alanya'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bürosuna meydana geldi. Bir şahıs büronun kapısını çaldı. Kapıyı açan büro sorumlusu Hayati Kaynar, karşısındaki şahsın silahına sarıldığını görünce kapıyı kapattı. İddiaya göre şahıs bir anda kapıya ateş etmeye başladı. Olayın yaşandığı esnada durumun bildirildiği polis yetişti. Son anda yaptığı refleksle hayatını kurtaran Kaynar şans eseri yara almadı.

Adının F. T. olduğu bildirilen şahsın aşırı derecede alkollü olduğu bildirildi. Saldırı nedeninin henüz belirsiz olduğu öğrenildi.