Geçtiğimiz gün www.gazetealanya.com’un yapmış olduğu haber sonrası Alanya’da Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren toplu ulaşım araçları içerisinde korona virüse karşı sosyal mesafe kuralına uymadığı ortaya çıktı. Sorumsuz şoför, tıka basa aldığı yolcular arasında büyük tartışmalar sebep olurken video görüntüsü, "pes" dedirtmişti. Bu haber karşısında www.gazetealanya.com’un iletişim telefonlarını arayan vatandaşlar “çok doğru ve yerinde bir haber yaptınız” diyerek sayısız tebrik mesajı atarak yanımızda olduklarını dile getirdiler ve destekleriyle mesaj yağmuruna tutulduk.

KAYGAN YOL, SİGARA, TELEFON

Yaşanan bu olayın ardından Alanya’da bir başka otobüs şoförünün daha yolcuların can güvenliğini tehlikeye attığı gözlemlendi. Tepkileri üzerine çeken Sedat Çetin isimli özel halk otobüsü şoförü otobüs hareket halinde iken sosyal medya üzerinden canlı yayın açarak video çekiyor. Üzerine yetmezmiş gibi otobüs içerisinde sigara yakarak fosur fosur içen Çetin, yağışlı bir yolda bir elinde telefon bir elinde sigarasıyla yolcuların can güvenliğini defalarca hiçe sayıyor. İşin boyutunu o kadar ilerleten otobüs şoförü yaptığı canlı yayında yaptığı arabesk şarkılarıyla yolcuları adete çileden çıkartıyor.

İSTEDİĞİMİ YAPARIM

Yolculardan gelen tepkileri de savuşturan Çetin, “Burası benim otobüsüm. İstediğimi yaparım” ifadelerini kullanması “Bu kabadayıya kim dur diyecek?” sorusunu akıllara getirdi. Görüntülerin sosyal medyada fark edilmesinin ardından otobüs sürücüsüne tepkiler yağdı.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Kapalı mekanlarda sigara içmek yasaklanmamışcasına otobüs içinde sigara içen şoföre isyan eden vatandaşların adına www.gazetealanya.com olarak bu yasal olamayan davranışı engellemek adına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhuttin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Alanya Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Tütün Kontrol Kurulu Birimini göreve davet ediyoruz.