HABER – Yüksel SOYLU

Alanya’da son günlerde ekmeğin ufalmış olduğuna dair iddiaları gündeme alan Gazete Alanya, konuyu derinlemesine araştırdı. Yapılan araştırma sonucu Antalya Sanayi ve Ticaret Odasından alınan onay ile fırıncıların ekmeği 240 gramdan maalesef 200 grama düşürdüğü tespit edildi. Konu ile görüştüğümüz ismini vermek istemeyen bir yetkili ise olayın doğru olduğunu belirterek bu gizli zammın durdurulmasına yönelik Antalya Valiliği’ne yapılan itirazların fırıncıların zarar edeceği gerekçesiyle önemsenmediği ifade edildi.

Alanya’da bazı fırıncıların ürettikleri ekmeğin ise 200 gramdan daha az olduğunu iddia eden bazı vatandaşlar, Şu pandemi döneminde ekmeği zor alan vatandaşlar var, bu dönemde bari 200 grama düşürdünüz tam 200 gram olarak üretin. O ekmekten çaldığınız 5-10 gram ile zengin mi olacaksınız? Bu dünyanın altıda var” diyerek eksik gramaj ekmek üreten fırıncılara veryansın ettiler.

BELEDİYE TESPİT TUTANAĞI DÜZENLEDİ

Ekmek gramajları ile ilgili yapılan oyundan sonra harekete geçen Alanya Belediye ekipleri, fırınların denetlendiğini belirttiler.

Konu hakkında yapılan açıklama şu şekilde:

“Alanya genelinde fırınlar ekibimizce denetlenmiş olup, eksik gramajlı imalat yapan fırınlar hakkında tespit tutanağı düzenlenerek encümene havalesi yapılmıştır. İyi günler dileriz.”