HABER - Yüksel SOYLU

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’ne yapılacak olan Taşınmaz No 53194254, Ada 858, Parsel 1'de yer alan 87 dönümlük hazine arazisine çökerek usulsüz tarım yapmak isteyenler araziyi paylaşamayınca karakolluk oldu. Eski Ak Parti Mahmutlar Belde Başkanı Ercan Sandal ve Çobanlar Sülalesi ailelerinin karıştığı olayda jandarma ekipleri 8 kişiyi gözaltına alırken olayın iç yüzü de ortaya çıktı.

ARAZİ SAĞLIK ALANI OLMAKTAN ÇIKTI

Dönemin Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, 2010 yılında Polonya ile yaptığı protokol gereği Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu doğusunda bulunan 87 dönümlük Hazine arazisini Dünya Engelliler Hastanesi olarak belirledi. Zamanın Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve Mahmutlar Belediyesi bu alana yapılacak “Engelli Hastanesi” için hazineden onay almıştı. Büyükşehir yasası ile sahipsiz kalan Mahmutların bu güzide ve muhteşem yeri sahipsiz kalınca ortaya rant çetesi devreye girdi.

SANDAL VE ÇOBANLAR SÜLALESİ SAHİPLENDİ

Tarım arazisine dönüştürülmek istenen 87 dönümlük arazinin Engelli Köyü yani sağlık alanı olmaktan çıktığı belirtildi. Bu alanın kim veya kimler tarafından sağlık alanı olmaktan çıkardığı bilinmezken olayla ilgili araştırmalar sürüyor. Bu araziye kepçe sokan ve sahiplenmek isteyen Sandal ve Çobanlar aile fertlerinden 8 kişi ifadeleri alınmak üzere gözaltında tutuluyor.