HABER - Gazete Alanya

Geçen hafta Alanya’da bir devlet bankasının 1 çiftçiye teşvik amaçlı 50 milyon TL kredi kullandırdığı ile ortaya çıkan haberler büyük tepki çekmişti. Haberi okuyan birçok vatandaş bu kredi haberine isyan ederek “Bir devlet bankasının bu şekilde haksızlık yapmış olması akıl alır gibi değil” demişlerdi.

HABER ASPARAGAS ÇIKTI

Ancak Alanya’da günlerce konuşulan ve tepki çeken o haber asparagas çıktı. Ziraat Bankası Antalya 2. Bölge Yöneticiliği bir açıklama yaparak haberi yalanladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Alanya’da yerel bir gazetenin 20 Mart 2019 tarihli baskısında “50 milyonluk çiftçi kim?”başlığı ile yer alan haberde “Ziraat Bankası’nın Alanya’da sadece 1 çiftçiye teşvik amaçlı 50 milyon TL kredi verildiği iddia edildi.” denilerek haberin devamında gazetenin ve konu hakkında gerçek bilgisi olmayan kişilerin yorumlarına yer verilmiştir. Sonraki günlerde ise aynı gerçek dışı haber gerek gazetenin internet sitesinde gerekse gazetenin diğer baskılarında “Bir devlet bankası” olarak devam ettirilmiştir.

Söz konusu haberde belirtildiği üzere Bankamızca Alanya’da 1 çiftçiye 50 milyon TL kredi kullandırılmadığı gibi, Bankamıza yapılan bu miktarlı bir kredi başvurusu da bulunmadığını, bu haberin tamamen gerçek dışı olduğunu, kamuoyunun bilgisine sunarız.’