Alanya’nın en önemli kültür sanat etkinliklerinin başında gelen, yerli yabancı binlerce vatandaşı caz müzik çatısı altında buluşturan Alanya Uluslararası Caz Festivali, bu yıl 17. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tarihi Kızılkule meydanında kurulan alanda dört gün boyunca binlerce vatandaşın uğrak noktası olan festival, caz müziğin efsanevi temsilcilerini ağırladı. Caz şölenine Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki, Litvanya Büyükelçisi Ričardas Degutis, Polonya’nın Wodzisław Śląski kenti Belediye Başkanı Mieczysław Kieca, Litvanya’nın Klaipeda kenti Belediye Başkanı Vytautas Grubliauskas, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyeleri katıldı.

COŞKU DOLU BAŞLANGIÇ

Dört gün süren festivalin açılış gününde sahne ilk olarak aynı zamanda Litvanya’nın Klaipeda kenti Belediye Başkanı olan Vytautas Grubliauskas ve ekibi Klaipeda Castle Jazz Band grubunun oldu. Seslendirdikleri eserler ve performanslarıyla büyük beğeni toplayan ekip, yerlerini coşkuyla Türk caz müziğinin efsaneleşen isimlerinden Fatih Erkoç ve Kerem Görsev Trio’ya bıraktı. Türk caz müziğinde yer edinmiş eserleri alanı dolduran binlerce vatandaş için seslendiren ikili büyük alkış aldı.

DENİZ TAŞAR VE STEFFEN MORRİSON’A BÜYÜK İLGİ

Festivalde ikinci gün heyecanı Türk caz müziğinin yükselen isimlerinden Deniz Taşar’la başladı. Caz müzikte yer edinmiş, usta isimlerce kaleme alınmış eserleri kendine has yorumuyla seslendiren Taşar, uzun süre alkış aldı. Taşar’ın ardından ise sahne Hollandalı ünlü caz sanatçısı Steffen Morrison’un oldu. Enerjisi ve seslendirdiği eserlerle alanı dolduran cazseverlerin gönlünde taht kuran Morrison, cazseverlerin ısrarı üzerine uzun süre sahnede kaldı.

MAYA AZUCENA VE CARLTON JUMEL SMITH’TEN UNUTULMAZ GECE

Festivalin üçüncü günü cazseverler için tam anlamıyla tutku dolu oldu. New Yorklu caz sanatçısı Maya Azucena’nın hafızalardan uzun süre silinmeyecek muhteşem performansıyla başlayan gece, yine aynı muhteşemlikteki bir diğer New Yorklu Carlton Jumel Smith’in performansıyla devam etti. Gece boyunca tüm misafirlerin danslarıyla eşlik ettiği caz sanatçıları, coşkuyu birlikte seslendirdikleri eserlerle zirveye taşıdılar.

MUHTEŞEM FESTİVALE MUHTEŞEM FİNAL

Önder Focan Quartet feat. Eylül Ergül’ün eşsiz performansıyla coşkuyu katlayarak devam eden 17. Alanya Uluslararası Caz Festivali, Barbaros “Around The World” performansıyla son buldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 4 gün boyunca sahne alan tüm sanatçılara çiçek, günün anısına plaket ve caz motifli Alanya’ya özgü ipek kozasından tablo hediye etti. 4 günlük heyecana ortak olan binlerce vatandaş Alanya Belediyesi’ne teşekkür ederken, bu coşkuya ortak olan vatandaşlara seslenen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Caz müzik coşkusunu büyük bir heyecan ve katılımla yaşadık. 12 ay boyunca süren etkinliklerimizle turizm şehri Alanya’mız aynı zamanda kültür-sanat, müzik ve festival şehridir. Sahne alan tüm sanatçılarımıza, festivalimize destek veren sponsorlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.