19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Alanya’da muhteşem etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin iş birliğiyle düzenlenen Fener Alayı Yürüyüşü ile etkinlikler başladı. Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüşe Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, siyasi parti başkanları, oda, dernek ve STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. Türk bayrakları, marşlar ve fenerlerle başlayan yürüyüş coşku içerisinde Alanya Belediye Sarayı arkasındaki konser alanına kadar sürdü.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda Alanya halkı sevilen sanatçı Öykü Gürman ile bir araya geldi. En sevilen şarkılarını Alanya için seslendiren Öykü Gürman’la 19 Mayıs coşkusu doruk noktasına ulaştı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konserde bir konuşma gerçekleştirerek tüm gençliğe bir bayram hediyesi vermek istediklerini belirtti ve “Böyle anlamlı, böyle güzel bir günde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. 19 Mayıs coşkusunu bizlerle paylaştığınız için sağ olun var olun. Türk Milleti’nin tarihinde bir dönüm noktası olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Alanya’da gençler için birçok yeni yatırım ve projeyi tamamladıklarını ve yeni projelerin de devam ettiğini belirten Başkan Yücel, “Şehri alt ve üst yapı çalışmaları ile imar ederken, gençlerimizin ihyası için de özveriyle çalışıyoruz. Gençlerimizin iyi bir eğitim alması için okullar, kütüphaneler, etüt merkezleri, spor tesisleri, kreşler yaparak gençlerimizin, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hizmetine kazandırıyoruz. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin başladığı bu çok anlamlı günün 103. yıldönümünde, büyük Türk milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını bir kez daha kutluyorum. Bu eserin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadelenin tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Fatih Ürkmezer ve Başkan Yücel ünlü sanatçı Öykü Gürman’a ipek kozası ve muz lifinden yapılmış tablo hediye ederken, muhteşem bir havai fişek gösterisi ile konser başladı. Öykü Gürman’ın en sevilen şarkıları ile unutulmaz bir bayram geçiren Alanya halkı, geç saatlere kadar 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadılar.