Avrupa’da yükselen doğal gaz fiyatları ve kışın yaşanması beklenen doğal gaz sıkıntısı nedeniyle, sıcak ülkelerdeki uzun konaklamalı paket tatiller bu yıl daha fazla konuşulur hale geldi. Alanya tatili dahil Türkiye’deki ucuz tatiller çok dikkat çekerken geceliği 27 euro’ya konaklama imkanıyla en büyük talebi Türkiye görüyor.

YAŞLI ALMANLARA UZUN VE UCUZ TATİL

Almanya’nın önde gelen tur operatörleri de, bu segmentteki ürünlerin satışını yapıyor. Tur operatörleri, hazırladıkları paketlerle doğal gaz konusunda endişe yaşayan yaşlı Almanlara sıcak destinasyonlarda ucuz ve uzun tatil seçenekleri sunuyor. Tur operatörleri, seyahat acenteleri ve oteller yaşlılara ve bol zamanı olanlara dönük özel paketler oluşturmak üzere bir araya geliyor.

AKTİF PAZARLAMA YAPIYOR

Avrupalı yaşlıların ve bol zamanı olanların kış dönemini geçireceği ülkeler arasında Mısır, Tunus, Türkiye, Yunanistan Portekiz’deki Kanarya Adaları ve Mayorka öne çıkıyor. Bu destinasyonların arasında özellikle Yunanistan ile Türkiye’nin Almanya’da aktif pazarlama yaptığı belirtiliyor. DER Touristik Merkez Avrupa CEO’su Ingo Burmester zamanı olan herkesin yurt dışında uzun süre kalarak hem ılıman iklimden hem de maliyetlerden tasarruf edebileceğini söyledi. Mayorka’da çalıştıkları otellerin yüzde 64’ünün kış dönemi için özel fiyatlar verdiğini kaydeden Burmester, “Örneğin bir otel uçak dahil yarım pansiyon 42 gecelik konaklama için 1.649 euro fiyat verdi” diyor.

27 EURO’YA HER ŞEY DAHİL

Almanya’nın üçüncü büyük grubu FTI da Fas ve Tunus’a dönük bir aylık uzun konaklama paketleri satıyor. Pazar lideri TUI ise 2022-23 kış programı kapsamında oldukça uygun fiyatlara uzun konaklama paketleri sunuyor. TUI’nin yaptığı hesaplamaya göre, ekim sonuna kadar rezervasyonunu yapanlar 1.500 euroya kadar tasarruf edecek. TUI’nin Robinson, TUI Magic Life ve TUI Blue otel markaları büyük indirimler sunuyor. Örneğin şirketin Antalya’daki oteli TUI Magic Life Masmavi’de 6 haftalık uçuş dahil her şey dahil konaklama 1.167 euroya satılıyor. Bu durumda tatilin gecelik ücreti her şey dahil 27,7 euroya geliyor. Almanya’nın önde gelen bir diğer tur operatörü Alltours da uzun kış paketleri satıyor. Favori destinasyonların Kanarya Adaları, Mısır ve Türkiye olduğunu belirten şirket, Kanarya Adaları’ndaki otel portföyünü genişletti. Alltours’un açıklamasına göre Türkiye’de Alanya büyük talep görüyor.