ÖZEL Haber - Muammer SOYLU

Alanya’nın doğu mahalleleri olan Kargıcak, Demirtaş ve Mahmutlar otobüsleri; Alanya otobüsleri ile birleşiyor mu?

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Mustafa Nurettin Tonguç geçtiğimiz gün Alanya’ya gelmişti. Alanya Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak, Kargıcak, Demirtaş, Mahmutlar ve Alanya Halk Otobüsleri Kooperatifi başkanları, UKOME yetkilileri, Alanya Belediyesi, Emniyet ve Jandarma Trafik ekipleri; Tonguç’un başkanlığında Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu taşıma hat ve güzergâh alt komisyonu Alanya Kestel hizmet binasında bir toplantı gerçekleştirdiler.

Yapılan toplantıda Alanya’nın doğu bölgesine hizmet veren Kargıcak, Demirtaş ve Mahmutlar otobüslerinin Alanya ile birleştirilmesi ve havuz sistemi kurularak tüm bölgelerin otobüslerinin bu havuza dahil olması fikri görüşüldü.

ALANYA OTOBÜSLERİ SICAK BAKMIYOR

Havuz sistemi ile Alanya’nın doğu bölgesinde bulunan mahalle otobüsleri ile Alanya otobüsleri aynı parayı kazanacak. Ancak Alanya otobüsçüleri bu duruma itiraz etmeye hazırlanıyorlar. Kendi otobüslerinin değerinin doğu mahallelerindeki otobüslerden çok daha değerli olduğunu belirten otobüsçüler, “Alanya otobüsleri bu durumdan zararlı çıkacak. Otobüsler ve hatlar arasında çok büyük bir değer farkı var. Çalışan işini düzgün yapan ile çalışmayıp boş gezen otobüsler aynı parayı kazanacak.” dediler.

MECLİSTE GÜNDEME GELECEK

Alanya’da Kemak Tonguç başkanlığında yapılan toplantılarda alınan kararlar sonrası konunun Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşınması bekleniyor. Aralık ayında yapılacak olan meclis toplantısında konu gündeme gelecek ve oylamaya sunulacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in konuyla ilgili nasıl bir karar vereceği ise merakla bekleniyor.

ONAYLANIRSA NE OLUR?

Eğer karar alınır ve meclis gündemine taşınarak onaylanırsa artık Alanya'nın doğu mahalleri de Alanya otobüsleri gibi olacak. Alanya’nın en doğusu olan Kargıcak, Mahmutlar ve Demirtaş gibi bölgelerden otobüse binen bir yolcu Cuma Pazarı’nda inmek zorunda kalmayacak ve Alanya Yat Limanına kadar gidebilecek.