HABER - Hasan KAYA

İHH İnsani Yardım Vakfı Alanya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yavuz, İHH Gazipaşa temsilcisi Süleymen Topsakal ve Gazipaşa Çınar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Yunus Koç, Aslen Gazipaşa'lı olan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'i makamında ziyaret ettiler. Burada Vali Şimşek tarafından çok sıcak bir ilgi ile karşılanan yöneticiler İHH'nın çalışmalarını hakkında Vali Şimşek'e bilgi verdiler. Kendilerine gösterilen bu sıcak ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti belirten İHH başkanları ve Çınar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Yunus Koç Vali Şimşek'e teşekkür ettiler.

NİĞDE VALİSİ YILMAZ ŞİMŞEK KİMDİR?

Niğde valisi Yılmaz Şimşek 12.1971 yılında Gazipaşa'da doğdu. İlk-orta ve lise tahsilini Gazipaşa'da tamamladı. 1989 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 1993 yılında bitirdi. Aynı yıl Kaymakamlık sınavını kazanarak 1994' te Niğde Kaymakam Adayı olarak 'Mülki İdare' mesleğine intisap etti. Kaymakam Adaylığı süresi içerisinde sırasıyla Seydiler, Doğanşar ve Serinhisar Kaymakam Vekillikleri yaptı. Bu süre içerisinde ayrıca dil eğitimi ve uygulamaları yerinde görmek için İçişleri Bakanlığı tarafından 8 ay süreyle İngiltere'ye gönderildi.

Adaylık süresinin bitiminden sonra Konya-Halkapınar Kaymakamlığına atandı. Daha sonra sırasıyla Hamur, Şiran, Aydın-Yenipazar Kaymakamlığı, Karaman Vali Yardımcısı, Dalaman Kaymakamlığı ve Dalaman Havalimanı Mülki İdare Amirliği ile Pendik Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Pendik Kaymakamı olarak görev yapmakta iken İçişleri Bakanlığının 13.06.2017 tarih ve 2017/10458 sayılı kararnamesi ile Niğde Valiliğine Atandı.Ayrıca, 1995 yılında TODAİE (Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü) de 'Kamu Yönetimi ve Üst Düzey Yöneticilik' üzerine yüksek lisans programını bitiren ŞİMŞEK, 2007 yılında ise İngiltere'de Portsmouth Üniversitesinde 'European Studies' (Avrupa Çalışmaları) bölümünde 'Türkiye'nin Avrupa Güvenliği Açısından Önemi' adlı teziyle mastırını tamamladı. Halen Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde Doktora yapmakta olan Şimşek , evli olup, bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır, İngilizce bilmektedir.