Alanya’nın doğa ve deniz manzaralı en güzel yerlerinden biri olan, Alanya Kalesi’nin muhteşem manzarasını izleme imkânı bulabileceğiniz Ulaş Emirgan’da yenilenme adı altında betona teslim oldu. Alanya Belediyesi sorumluluğundaki yer, hatırlı bir kişiye verilerek işletiliyordu.

UZUN YILLAR ATIL KALDI

Sebebi bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında kullanılmaz hale gelen yer, uzun bir süre önce kaderine terk edildi. Yaz aylarında nüfusu 1 milyonu geçen Alanya’da vatandaşı çirkin görüntülerle baş başa bırakan mekan hakkında vatandaşlar oldukça tepki göstermişti. Kamuoyu baskısı karşısında gerekli tadilatı yapamayan işletmeci ise Emirgan’ı başka bir kişiye devretmek zorunda kaldı.

LİTVANYA’LI YATIRIMCI İLE "HEAVEN" OLDU

"Ulaş Emirgan" adıyla bilinen yer, Litvanya’lı bir yatırımcıya devredildi. Kamuya açık günübirlik tesis olarak ruhsat alması gereken Alanya’nın en popüler manzaralı ‘Ulaş Emirgan’ tesisine, yeni sahipleri Türkçe adı "Cennet" olan İngilizce "Heaven" adını koydu. İşyeri girişinde bulunan tabelasına ise ‘’Comıng Soon Heaven Restaurant & Lounge’’ yani “Cennet Restoranı ve Salon çok yakında” yazıldı.

MECLİS ÜYESİ KİRİŞ EL ATTI

Antalya Büyükşehir Belediye ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş Ulaş Emirgan’a el atarak çevre peyzaj düzenlemesini üstlendi. Heaven Restaurant & Lounge adı verilen tesise yapılan betonarme yapı ise görenleri âdete çılgına çevirdi. Ortaya çıkan bu iğrenç ve doğa katili yapı karşısında tepki gösteren duyarlı vatandaşlar kamu yararı ilkesinin dikkate alınmadığını, yapılan tadilatın rant odaklı olduğunu ifade ederek, ‘’Rant uğruna kültürel ve tarihsel dokuya zarar veriliyor. Canım güzelim yerler, doğanın bize sunduğu, cennet köşesi güzellikler göz göre göre katlediliyor. Yoldan geçen sürücüler harika deniz manzarasını göremeden geçip gidiyorlar’’ dediler.